Mainos

Fouganthinelle 60 päivää vankeutta

Vantaan käräjäoikeus on langettanut Nikita Fouganthinelle 60 päivää vankeutta toukokuisesta reissustaan. Tuomio on ehdoton.

Käräjäoikeus tuomitsi Fouganthinen kahdesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Valvotussa koevapaudessa ollut Fouganthine etsintäkuulutettiin toukokuussa, kun hän ei ollut asunnossaan, jossa hänen valvontapuhelinsa oli.

Oikeus hylkäsi syytteen taksiliikenteen luvattomasta harjoittamisesta hylättiin.

Kiisti olleensa taksikuski

Fouganthine kiistikin jyrkästi tänään käydyssä oikeudenkäynnissä harjoittaneensa taksiliikennettä toukokuun 10. päivä Helsingissä.

Elinkautisvanki Fouganthine kertoi hakeneensa huolestuneena vaimoaan ravintolasta. Hän oli pysähtynyt taksitolpalle.

- Vaimoni seurueessa tuli henkilöitä, jotka vonkasivat kyytiä. En olisi halunnut kortittomana kyyditä, mutta en jaksanut kuunnella inttämistä, Fouganthine kertoi.

Fouganthine kertoi pyytäneensä kyydistä Vantaalle yhteensä 40 euroa.

- Minusta se on ihan normaalia toimintaa, että mennään kimppakyydillä ja maksetaan bensarahaa kuskille, joka on selvinpäin.

Syyttäjän mukaan Fouganthine ajoi Vantaan Myyrmäessä kevyen liikenteen väylällä 60-70 kilometrin tuntivauhtia. Syyttäjän mukaan ainakin yksi jalankulkija on joutunut väistämään sivuun. Fouganthine kertoi pelänneensä vapauden menetystä.

- Poliisiauto tuli vastaan hälytysvalot päällä. Ennen pysähtymistä näin vain auton valot ja pakenin metsään.

Oikeus ei katsonut pelkotilaa lieventäväksi asiaksi.

"Nyt täytyy lähteä pakoon"

Fouganthine ja hänen vaimonsa kertoivat päättäneensä yhdessä pakoon lähtemisestä, kun vaimo pääsi seuraavana päivänä poliisin hoteista.

- Vaimo soitti poliisiasemalta ja kertoi poliisin olevan perässä. Hyppäsimme seuraavaan junaan, Fouganthine kertoi.

- Päätimme, että nyt täytyy lähteä pakoon, Fouganthinen vaimo kertoi oikeussalissa.

Ouluun saakka lipun ostaneet Fouganthinet jäivät pois junasta Vihannissa, josta heidän tarkoitus oli jatkaa matkaa.

- Se oli sellainen tuppukylä, jossa ei ollut taksiasemaa, eikä sieltä lähtenyt mitään busseja. Yöllä oli kylmä ja olimme hellevaatteissa, vaimolla oli vain iltapuku päällä, Fouganthine kertoi.

- Sanoin, että en halua olla täällä hetkeäkään ja että otetaan auto, Fouganthinen vaimo kertoi heidän Vihannista varastamastaan pakettiautosta.

Syyttäjän mukaan Fouganthine vaaransi liikennettä törkeästi myös Inarissa, jossa Fouganthine ajoi poliisia pakoon jopa 35 kilometriä. Osa ajosta tapahtui syyttäjän mukaan kevyen liikenteen väylällä.

- Siinä ei ollut mitään dramatiikkaa, kukaan ei ollut vaarassa. Liikennettä ei sunnuntaina juurikaan ollut ja pakettiautolla ei päässyt edes kovempaa kuin 130 km tunnissa, Fouganthine kertoi.

Fouganthinen vaimo kertoi tapahtumien jälkeisestä "krapulasta".

- On ollut paha mieli, kun kortitta ajamisesta viedään mies vankilaan. Syytän itseäni, koska tämä lähti omasta syystäni, kun olin ravintolassa ja humalassa, nainen sanoi.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.