Mainos

Fouganthine päässee ehdonalaiseen suunnitelmien mukaan

Kolmoissurmaaja Nikita Fouganthine eli entinen Juha Valjakkala napattiin eilen kiinni Saariselällä. Poliisi etsintäkuulutti koevapauteen päässeen Fouganthinen, kun hän oli Rikosseuraamusviraston mukaan rikkonut valvotun koevapauden ehtoja.

Etelä-Suomen aluevankilan johtaja Marjatta Kaijalainen sanoo MTV:n Huomenta Suomessa, että ensiksi poliisi tutkii Fouganthinen tekemiset vapaudessaolon aikana.

Tämän jälkeen mies palaa vankilaan, jonka jälkeen kuntoutus ja vapauteen valmennus jatkuu.

Fouganthinen oli määrä päästä ehdonalaiseen vankeuteen heinäkuussa. Kaijalaisen mukaan omapäinen reissu ei muuta tätä aikataulua.

- Mikäli hän olisi syyllistynyt vapaudessa johonkin niin vakavaan rikokseen, että hänet vangitaan siitä, tilanne on toinen. Lehtitietojen mukaan Fouganthine liikkui anastetulla autolla. Se ei ole niin vakava rikos, että hän joutuisi tutkintavankeuteen.

Johtaja Kaijalaisen mukaan vangit vapautetaan ehdonalaiseen vankeuteen joko valvonnassa tai ilman valvontaa.

Elinkautisvangilla tämä valvonta on kriminaalihuollon henkilöstön vastuulla maksimissaan kolmen vuoden ajan. Valvonta ei kuitenkaan ole intensiivistä kuten on valvotussa koevapaudessa.

Fouganthine tuomittiin aikanaan Ruotsissa elinkautiseen vankeuteen kolmoismurhasta. Hänen koevapautensa alkoi helmikuussa.

- Meillä on hyviä kokemuksia valvotusta koevapaudesta. Olemme pystyneet sekä tukemaan että kontrolloimaan koevapaudessa olevia. Tässä tapauksessa Fouganthine oli kuitenkin jättänyt valvontavälineensä, puhelimensa, kotiin.

Kaijalainen harmittelee Fouganthinen päätöstä lähteä karkuteille näin lähellä ehdonalaiseen pääsyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.