Mainos

Fouganthine kiinni Pohjois-Suomessa

Nikita Fouganthine on jäänyt kiinni Pohjois-Suomessa. Vantaan poliisin mukaan Fouganthine eli entinen Juha Valjakkala otettiin kiinni Lapissa Saariselän tienoilla takaa-ajon jälkeen. Fouganthinen mukana oli tämän vaimo.

Poliisi etsintäkuulutti koevapauteen päässeen Nikita Fouganthinen eli entisen Juha Valjakkalanaiemmin tänään. Hän on Rikosseuraamusviraston mukaan rikkonut valvotun koevapauden ehtoja.

Poliisi sai hieman ennen kello 18:aa yleisövihjeen Fouganthinen tuntomerkkeihin sopivasta henkilöstä. Poliisipartio yhytti valkoisella pakettiautolla liikkuneen Fouganthinen Ivalosta.

Fouganthine lähti pakenemaan kohti etelää, mutta pysäytti autonsa oma-aloitteisesti 30 kilometrin takaa-ajon jälkeen. Fouganthine ei tehnyt vastarintaa kiinni otettaessa, eikä hän ollut tiettävästi päihtynyt.

Takaa-ajon jälkeen Fouganthine pysäytti auton Laanilan kylän kohdalla lähellä Saariselkää.

Fouganthine oli liikkeellä valkoisella pakettiautolla. Ensitietojen mukaan auto oli anastettu.

Takaisin telkien taa

Fouganthine on ollut koevapaudessa helmikuusta lähtien. Koevapauden ehtojen rikkominen ei ole rikos. Etelä-Suomen aluevankilan johtaja Marjatta Kaijalainen kuitenkin arvelee, että Fouganthine rikkoi koevapauden ehtoja niin paljon, että hän joutunee suljettuun laitokseen.

Fouganthinen on määrä päästä ehdonalaiseen vapauteen heinäkuun alussa. Koevapauden sääntöjen rikkominen ei vaikuta ehdonalaiseen pääsemiseen. Fouganthine joutuu kuitenkin vastaamaan rikossyytteisiin, jos pakettiauto on varastettu.

Vankilan myöhään eilen illalla tekemässä valvontatarkastuksessa todettiin, että Fouganthine ei ollut asunnossaan. Fouganthinen käytössä ollut valvontapuhelin löytyi asunnolta. Kyseessä ei ole vielä ainakaan varsinainen karkaaminen, vaan koevankeudessa elävän vangin läsnäolovelvollisuuden laiminlyöminen.

- Meillä ei ole mitään sellaista tietoa, että ihmisten olisi syytä olla huolissaan. Ei ole kysymys mistään kostoretkestä tai sellaisesta, rauhoitteli iltapäivällä komisario Petri Eronen Vantaan poliisista.

Koevapaus sujui tähän asti moitteettomasti

Fouganthine tuomittiin aikanaan Ruotsissa elinkautiseen vankeuteen kolmoismurhasta. Hänen koevapautensa alkoi helmikuussa. Fouganthine olisi todennäköisesti päässyt ehdonalaiseen vapauteen heinäkuun alussa.

Kaijalaisen mukaan Fouganthine on käyttäytynyt koevapausaikanaan tähän mennessä täydellisesti ja moitteettomasti.

Koevapaudessa olevalta edellytetään ehdotonta päihteettömyyttä. Lisäksi hänen on oltava kännykän tavoitettavissa ympärivuorokautisesti. Jos koevapaudessa oleva rikkoo sääntöjä, hän voi joutua takaisin kaltereiden taakse.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.