Mainos

Fouganthine karkasi, työ joulukukkien kanssa jäi kesken

Ruotsissa vuonna 1988 tapahtuneesta kolmoismurhasta tuomittu Nikita Fouganthinen karkumatkapäättyi Helsingin Vallilaan iltapäivällä. Mies karkasi Keravan avovankilasta 23. marraskuuta.

Fouganthine karkasi keskiviikkoaamuna sen jälkeen, kun hän oli ensin saapunut työpisteellensä. Fouganthine työskenteli Keravan vankilan puutarhassa.

– Tällä hetkellä puutarhassa kasvatetaan joulukukkia myyntiin. Joulutähtiä, hyasintteja, amarylliksiä, tulppaaneita ja jopa jouluruusuja. Lisäksi vangit tekevät satoja kukka-asetelmia henkilökunnan opastuksella, kertoo työnjohtaja Hannu Roos Keravan avovankilasta.

– Lisäksi puutarhalla valmistaudutaan jouluun - siivotaan, järjestellään, leikataan perennoista kuivat pois ja viedään talvivarastoon, jatkaa Roos.

"Todennäköisesti lähti kävellen"

Fouganthinen työpaikka, vankilan puutarha, sijaitsee Lahdentien varressa, muutaman sadan metrin päässä Keravan vankilan suljetulta osastolta.

– Puutarha ei ole aidattua aluetta, siellä ei ole muureja ympärillä. Avovankilassa vangit pääsevät kulkemaan melko vapaasti ja todennäköisesti Fouganthine on poistunut alueelta kävellen, arvioi Keravan avovankilaosaston apulaisjohtaja Minna Peltonen.

Fouganthinella oli karkumatkan alkaessa tuomiota jäljellä enää muutama viikko. Hän suorittaa muutaman kuukauden mittaista vankeustuomiotaan, joka tuli rattijuopumuksesta ja muista pienistä rikkeistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.