Mainos

Fortuyn murhasta epäillylle syyte

Hollantilaisen äärioikeistolaisen poliitikon murhasta epäiltyä ympäristöaktivistia vastaan nostettiin tänään syyte. Fortuyn ammuttiin maanantaina Hilversumissa hänen ollessaan poistumassa radiohaastattelusta.

-Epäilty on asetettu syytteeseen murhasta ja aseiden laittomasta hallussapidosta, kertoi syyttäjän edustaja tänään. Asianajajien mukaan epäilty on 32-vuotias Volkert van der Graaf, vegaani ja ympäristöaktivisti. Hän kuuluu pieneen eläinten oikeuksien puolesta taistelevaan ryhmään. Epäilty ja hänen asianajajansa kävivät tänään lyhyesti oikeuden edessä Amsterdamissa, ja epäillyn pidätysaikaa päätettiin jatkaa kymmenellä päivällä. Hän ei kuitenkaan sanonut mitään oikeudessa. Volkert van der Graaf on naimisissa ja pienen vauvan isä. Murhan motiivi on yhä hämärän peitossa.

Arkku katedraaliin

Hollannin katolinen kirkko ilmoitti tänään, että murhatun Fortuynin ruumis asetetaan nähtäväksi Rotterdamin katedraaliin huomenna ennen perjantaina järjestettävää hautajaistilaisuutta. Kirkon edustajan mukaan käytäntö ei ole yleinen Hollannissa, mutta Fortuynin perhe oli pyytänyt sitä.

Kaikki vaalikampanjointi on keskeytetty Hollannissa murhan vuoksi. Pääministeri Wim Kok ilmoitti kuitenkin eilen, että väkivalta ei saa suistaa raiteiltaan demokratiaa, ja vaalit järjestetään suunnitellusti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.