Mainos

Fortumista valmistellaan välikysymystä

Valtionyhtiöiden optiojärjestelyjä on arvosteltu muissakin oppositioryhmissä.

Vasemmistoliitto valmistelee Fortumin optioista välikysymystä hallitukselle. Ryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen yritti tänään saada tukea hankkeelleen myös muista oppositioryhmistä.

Välikysymyksen syntyminen on todennäköistä, sillä 19 edustajan vasemmistoliiton ryhmälle riittää jo vähäinenkin apu. Välikysymyksen tueksi tarvitaan eduskunnan sääntöjen mukaan vähintään 20 kansanedustajaa.

Valtionyhtiöiden optiojärjestelyjä on arvosteltu muissakin oppositioryhmissä. Esimerkiksi perussuomalaisten Timo Soini on vaatinut hallitusta ja eduskuntaa muuttamaan Fortumin optioita, joita hän on pitänyt kohtuuttomina.

Vasemmistoliiton ryhmässä harkittiin sitäkin vaihtoehtoa, että Fortumin optioihin olisi välikysymyksen sijaan palattu esimerkiksi siinä vaiheessa, kun eduskunta joulukuussa päättää valtion ensi vuoden talousarviosta.

Tilaisuutta väittelyyn tuloerojen kasvusta ei kuitenkaan haluttu jättää käyttämättä nyt, kun kansalaiset ovat verotietojen julkistamisen jälkeen saaneet taas aiheen päivitellä, miten eräiden varakkaiden tulot ovat kasvaneet huimasti.

Vasemmistoliitto suunnittelee välikysymykseen vaatimusta Fortumin johdon optioiden kohtuullistamisesta. Hallitusta kiusataan myös syytöksillä kansalaisten eriarvoistumisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.