Mainos

Fortumin tulos parani

Fortumin mukaan vuodesta 2004 on tulossa yhtiölle tyydyttävä vuosi.

Energiayhtiö Fortumin heinä-syyskuun tulos oli selvästi viime vuotta parempi. Voitto rahoituserien jälkeen oli 289 miljoonaa euroa, kun luku viime vuonna vastaavaan aikaan oli 185 miljoonaa.

Tammi-syyskuussa voittoa kertyi osavuosikatsauksen mukaan 1151 miljoonaa verrattuna viime vuoden 811 miljoonaan. Alkuvuoden liikevaihto kuitenkin supistui hieman, joskin kolmannen neljänneksen liikevaihto oli suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Fortumin mukaan vahva tuloskehitys mahdollistaa öljytoimintojen eriyttämisen suunnitelmien mukaisesti jakamalla sen osakkeita osinkona yhtiön osakkeenomistajille ja myymällä loput osakkeet sijoittajille ensi keväänä.

-Fortumin tulos tammi-syyskuussa on ollut erittäin vahva. Tämänhetkisten markkinatekijöiden, yhtiön suojausten ja sähkö- ja lämpö- sekä öljytoimintojen tehokkuuden valossa vuodesta 2004 on tulossa Fortumille hyvin tyydyttävä vuosi, yhtiön tiedotteessa arvioitiin.

Uutena markkinatekijänä yhtiö nostaa esiin Kioton ilmastosopimuksen myötä alkavan päästökaupan. Fortumin mukaan hiilidioksidittoman sähköntuotannon osuus omasta sähköntuotannosta oli kasvanut 78 prosenttiin vuonna 2003, minkä vuoksi päästökaupan mahdollisiin vaikutuksiin on varauduttu hyvin.

Konsernin velkaantumisaste syyskuun lopussa oli noussut viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 73 prosenttiin. Henkilöstön määrä oli laskenut viime vuodesta lähes viidellä sadalla 13 112:een, mikä yhtiön mukaan johtuu lähinnä yritys- ja liiketoimintamyynneistä.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 21.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.