Fortumin Kuula: Valtiolla ei osuutta Fennovoima-järjestelyyn

Fortum valmis Fennovoiman omistajaksi 3:02

Myös Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula vakuuttaa, ettei valtio-omistajalla ollut osuutta tänään julkistettuun Fennovoima-järjestelyyn.

Kyseessä on puhtaasti Fortumin oma hanke, joka lähtee yhtiön liiketoiminnallisista lähtökohdista, Kuula sanoi Fortumin tiedotustilaisuudessa.

Aloite venäläisyhtiöiden kanssa neuvoteltuun pakettiin tuli Kuulan mukaan Fortumilta. Hän ei paljastanut, milloin neuvottelut alkoivat, mutta kertoi niiden kestäneen pitkään.

– Kun mukana on näin monta osapuolta, niin ei tätä ole ihan viikossa viety loppuun, hän sanoi.  

Se, että sopimus julkistettiin pari päivää ennen eduskunnan Fennovoima-äänestystä, on Kuulan mukaan "ihan puhdas sattuma". Hän ei kertonut, milloin elinkeinoministeri Jan Vapaavuorta (kok.) informoitiin asiasta.  

Fortum on menossa Fennovoiman omistajaksi Voimaosakeyhtiö SF:n kautta samoilla ehdoilla kuin muutkin Voimaosakeyhtiön omistajat. Fortumin taloudellinen panos hankkeeseen on 250 miljoonan euron luokkaa. 

– Omistuksemme on maksimissaan tuo 15 prosenttia, mutta meille kelpaa hyvin pienempikin osuus, jos 15 prosenttia ei ole saatavilla, Kuula sanoi.

Ajallinen takaraja Fennovoima-osuuden hankkimiselle on Fennovoiman rakentamislupahakemus, joka on jätettävä viimeistään kesäkuun lopussa.  

Lue myös:

    Uusimmat