Mainos

Fortumin hallintoneuvoston tietämättömyydelle täystyrmäys

Fortumin hallintoneuvoston puheenjohtaja Markku Laukkasen puheet saavat kritiikkiä. Laukkanen ehdottaa koko hallintoneuvoston lopettamista nykyisellä toimenkuvallaan. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut pitkäaikainen yritysjohtaja ja kirjailija Kalle Isokallio tyrmää hallintoneuvoston tietämättömyyden:

- Siinä Laukkanen on oikeassa, että tuossa muodossa hallintoneuvostolla ei ole kovin suurta roolia. Löisin kuitenkin vetoa, että heille on esitelty Liliuksen optiosopimus, eli täydellistä käsienpesua ei voi hallintoneuvostolle antaa. Jos he eivät sitten ole sitä ymmärtäneet, se on jokaisen hallintoneuvoston jäsenen vika, jos ei ymmärrä, mitä hänelle puhutaan, Isokallio sanoo.

Isokallion mukaan Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius on toiminut juuri niin kuin pörssiyhtiön toimitusjohtajan pitääkin toimia.

- En puolustele palkkioiden summia vaan Liliusta siinä, että hän on joutunut maalitauluksi. Siellä on monta johtoryhmässä, jotka voisi nostaa paljon voimakkaammin kyseenalaiseksi siitä, ovatko he olleet palkkioiden arvoisia. Lilius ei palkkioista päättänyt, vaan ne muut.

Isokallio sanoo olevansa valmis lyömään vetoa myös siitä, että Fortumin hallitus on täysin yksimielisesti hyväksynyt Liliuksen palkkiot. Hallituksen puheenjohtaja on eronnut, mutta se ei riitä:

- Jos hallitus käyttäytyisi loogisesti, kaikki jättäisivät paikkansa. Fortumin tilanne ei parane, kun tehdään osittaisratkaisuja, nyt pitää siivota koko yhtiö. Vaihdetaan hallitus, lakkautetaan hallintoneuvosto, ja valtio voisi ostaa yhtiön pois pörssistä, Isokallio summaa.

Lue myös:

Katso yritysjohtaja ja kirjailija Kalle Isokallion haastattelu (Huomenta Suomi 06.04.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.