Mainos

Fortumin hallintoneuvosto ruoti Viinasen sopimusta

Valtion energiayhtiö Fortumin hallintoneuvosto on saanut alustavan selvityksen Nesteen entisen toimitusjohtajan Jukka Viinasen kohutusta sopimuksesta. Mitään johtopäätöksiä hallintoneuvosto ei kuitenkaan tehnyt, vaan palaa asiaan parin viikon kuluttua tarkempien selvitysten jälkeen.

-Siihen, onko meillä aihetta tai mahdollisuuksia puuttua Viinasen sopimusjärjestelyyn, on vielä mahdoton antaa vastausta. Juuri siksi tarvitsemme lisäselvityksiä, Fortumin hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka-Christian Björklund toteaa. Tarkemmat selvitykset, joissa käydään läpi Viinasen sopimuksen syntyyn ja hyväksymiseen liittyvät seikat, on tarkoitus saada valmiiksi 25. toukokuuta mennessä, jolloin Fortumin hallintoneuvosto kokoontuu seuraavan kerran.

Kun Jukka Viinaselta meni Nesteen ja IVOn fuusiossa paikka alta eikä häntä onnistuttu järjestämään Kemiran johtoon, hän saattoi valita, jääkö eläkkeelle vai ottaako kahden vuoden kertakorvauksen työsuhteen loppumisesta. Viinasen on kerrottu saavan eläkettä noin 50000 markkaa kuukaudessa. Björklundin mukaan Fortumin hallintoneuvosto suhtautuu valvontavelvollisuutensa hyvin vakavasti ja haluaa selvittää asian perin pohjin. Hän kuitenkin korostaa, että jutussa on juridisia mutkia, koska uuden Fortumin hallintoelimen ruodittavana ovat entisen Nesteen aikaiset asiat.

Tiistain kokouksessa hallintoneuvosto ruoti Viinasen sopimusjärjestelyjä kolmen tunnin ajan "asiallisessa" hengessä. Kuultavina olivat tilintarkastajat sekä entisen Nesteen hallintoneuvoston puheenjohtaja Tuulikki Hämäläinen ja hallituksen puheenjohtaja Jaakko Ihamuotila.
>-Olen huono luonnehtimaan kokouksen tunnelmia. Sen voin kuitenkin sanoa, että olisi ollut mukavaa, jos olisimme voineet jo nyt johtopäätöksiä tehdä. Asia kuitenkin vaatii vielä tarkempaa selvittelyä, Björklund kuvasi kokouksen kulkua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.