Mainos

Fortumin avainhenkilöstölle uusi optio-ohjelma

Energiayhtiö Fortumin hallitus esittää yhtiön avainhenkilöstölle uutta optio-ohjelmaa. Merkintäaika alkaisi porrastetusti loppuvuodesta 2005 ja päättyisi keväällä 2007. Ohjelmalla avainhenkilöstöä kannustettaisiin pitkäjänteiseen työntekoon omistaja-arvon kasvattamiseksi.

Fortumin suurin omistaja on valtio. Uusi ohjelma ei korvaisi jo olemassa olevaa optio-ohjelmaa, vaan olisi jatkoa sille. Uudessa optio-ohjelmassa Fortumin osakkeen kurssikehitystä vertaillaan eurooppalaiseen utilities-indeksiin. Fortumista kerrottiin, että indeksissä on mukana sähkö- ja energiayhtiöt. Osakemerkintää on rajoitettu ehdotuksessa useilla tavoin. Yhtenä edellytyksenä on, että vuosina 2001-2004 Fortumin osake yltää vähintään samaan kuin utilities-indeksi. Myös mm. Fortumin tuloksen on samaan aikaan yllettävä ennalta määrättyyn osakekohtaiseen tasoon. Vanhan optio-ohjelman merkintähinta määräytyy ensi vuoden alun kurssien mukaan. Siinä yhtiön kurssikehitystä verrataan vertailuryhmän saavutuksiin. Merkintäaika alkaa vuoden 2002 lopulla. Optio-ohjelmasta päätetään Fortumin yhtiökokouksessa.

Valtio-omistaja peräytyi vastikään Soneran optio-ohjelmasta ankaran kritiikin vuoksi. Fortumin uusi ohjelma näyttää sen verran tiukalta, että vastaavaa arvostelua ei liene tulossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.