Fortumin avainhenkilöstölle uusi optio-ohjelma

Energiayhtiö Fortumin hallitus esittää yhtiön avainhenkilöstölle uutta optio-ohjelmaa. Merkintäaika alkaisi porrastetusti loppuvuodesta 2005 ja päättyisi keväällä 2007. Ohjelmalla avainhenkilöstöä kannustettaisiin pitkäjänteiseen työntekoon omistaja-arvon kasvattamiseksi.

Fortumin suurin omistaja on valtio. Uusi ohjelma ei korvaisi jo olemassa olevaa optio-ohjelmaa, vaan olisi jatkoa sille. Uudessa optio-ohjelmassa Fortumin osakkeen kurssikehitystä vertaillaan eurooppalaiseen utilities-indeksiin. Fortumista kerrottiin, että indeksissä on mukana sähkö- ja energiayhtiöt. Osakemerkintää on rajoitettu ehdotuksessa useilla tavoin. Yhtenä edellytyksenä on, että vuosina 2001-2004 Fortumin osake yltää vähintään samaan kuin utilities-indeksi. Myös mm. Fortumin tuloksen on samaan aikaan yllettävä ennalta määrättyyn osakekohtaiseen tasoon. Vanhan optio-ohjelman merkintähinta määräytyy ensi vuoden alun kurssien mukaan. Siinä yhtiön kurssikehitystä verrataan vertailuryhmän saavutuksiin. Merkintäaika alkaa vuoden 2002 lopulla. Optio-ohjelmasta päätetään Fortumin yhtiökokouksessa.

Valtio-omistaja peräytyi vastikään Soneran optio-ohjelmasta ankaran kritiikin vuoksi. Fortumin uusi ohjelma näyttää sen verran tiukalta, että vastaavaa arvostelua ei liene tulossa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat