Mainos

Fortumilta henkilöstölle 25 miljoonan optiolaina

Energiayhtiö Fortum tarjoaa henkilöstölleen merkittäväksi 25 miljoonan markan optiolainan. Lainaan liittyy oikeus 7,5 miljoonan Fortumin osakkeen merkintään, Fortum kertoo pörssitiedotteessaan. Lisäksi Fortumin hallitus on tiedotteen mukaan päättänyt johdon optiojärjestelmästä.

Henkilöstön optiolaina lasketaan liikkeelle huhtikuussa, kun tarjousesitteessä tarvittavat tilinpäätöstiedot ovat käytettävissä. Johdon optiojärjestelmän merkintäaika on puolestaan maaliskuun ensimmäisestä päivästä kuun puoliväliin. Molemmat kannustinjärjestelmät on käsitelty Fortumin hallintoneuvostossa ja ne on hyväksytty yhtiökokouksissa viime vuoden lopulla.

-Ehdoiltaan edullisella optiolainalla yhtiö haluaa kannustaa henkilöstöä sijoittamaan Fortumiin. Uskon järjestelmän kannustavan ponnistelemaan hyvien tulosten saavuttamiseksi ja yhtiön arvon kasvattamiseksi, pääjohtaja Heikki Marttinen ilmoittaa yhtiön tiedotteessa.

Optio-oikeuksiin liittyvien osakkeiden merkinnän edellytyksenä on, että verrattaessa Fortumin viime vuoden osakekohtaista tulosta vuosien 1999-2001 osakekohtaisten tulosten keskiarvoon Fortumin osakekohtaisen tuloskehityksen on oltava yhtä hyvä tai parempi kuin vertailuryhmässä keskimäärin. Vertailuryhmään kuuluvat muun muassa Scottish Power, Sydkraft, Compania Espanola de Petroles sekä National Power. Optio-oikeuksia tarjotaan merkittäväksi yhteensä enintään 15.000 kappaletta hallituksen nimeämille enintään 150 ihmiselle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.