Mainos

Fortumille vaaditaan yhteisösakkoa öljyvahingosta

Syyttäjä vaatii tuntuvaa yhteisösakkoa Fortumille vuoden 2001 öljyvuodosta. Työntekijä unohti sulkea öljyhanan, jolloin öljyä pääsi valumaan maahan ja veteen.

Syyttäjä vaatii Fortum Oil Oy:lle (nykyään Neste Oil Oyj) huomattavaa yhteisösakkoa joulukuussa 2001 tapahtuneesta öljyvuodosta, joka sotki Turun Ruissalon rantoja kilometrien matkalta.

Syyttäjä ei ottanut sakon määrään suoraa kantaa, mutta totesi, että ottaen huomioon yhtiön vakavaraisuuden sekä liikevaihdon ja vuosien 2001 ja 2002 liikevoiton, sakon on oltava sellainen, että se tuntuu.

Yhteisösakko tuomitaan määräeuroina. Haarukka vaihtelee 850:n ja 850 000 euron välillä. Syyttäjän mukaan sakon olisi sijoituttava vähintään asteikon puoliväliin.

Yhdelle työntekijälle syyttäjä vaatii 6-9 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä ympäristön turmelemisesta. Kun öljyä siirrettiin säiliöstä toiseen, mies unohti sulkea yhden hanan, minkä vuoksi öljyä pääsi valumaan maahan ja veteen.

Lyhyttä ehdollista vankeutta tuottamuksellisesta ympäristön turmelemisesta syyttäjä vaatii myös yhdelle esimiestason henkilölle. Kahdelle esimiehelle hän vaatii sakkorangaistusta.

Turunseudun käräjäoikeus antaa jutussa kansliatuomion ensi perjantaina.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.