Mainos

Fortumilla vahva alkuvuosi

Sähköyhtiö Fortumin tulos ennen veroja oli tammi-maaliskuussa 384 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan alkuvuoden tulosta paransi suojausten ja tuotantokapasiteetin optimoinnin onnistuminen.

Sähköyhtiöksi muuttuneen Fortumin jatkuvien toimintojen tulos parani selvästi ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Ilman yhtiöstä huhtikuun alusta eriytettyä Neste Oilia laskettu tulos ennen veroja nousi 384 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 333 miljoonaa euroa.

Fortumin jatkuvien toimintojen liikevaihto nousi tiistaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 1133 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1129 miljoonaa euroa. Voittoa yhtiö teki 349 miljoonaa euroa, kun voitto vuotta aiemmin oli 324 miljoonaa euroa. Tulos osaketta kohti nousi 0,24 eurosta 0,28 euroon.

Tulosta paransi toimitusjohtaja Mikael Liliuksen mukaan suojausten ja tuotantokapasiteetin optimoinnin onnistuminen. Fortumin toteutunut sähkön tukkuhinnan nousu Pohjoismaissa oli ensimmäisellä neljänneksellä 6 prosenttia. Lilius luonnehti alkuvuotta hyväksi. Fortum tuotti tammi-maaliskuussa 14,7v terawattituntia sähköä ja 9,7 terawattituntia lämpöä. Vuotta aiemmin sähköntuotanto oli 15,4 terawattituntia ja lämmöntuotanto 9,3 terawattituntia.

Neste Oilin osakkeiden myynti kirjataan toisen neljänneksen tuloslaskelmaan. Osakkeiden myyntitulot olivat 577 miljoonaa euroa. Verovapaa myyntivoitto palkkioiden ja kulujen jälkeen on Fortumin arvion mukaan 389 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.