Mainos

Fortum: Sähkön tukkuhinnat kääntyneet nousuun

Sähkön tukkuhinnat ovat Fortumin energiamarkkinakatsauksen mukaan kääntyneet nousuun puoli vuotta kestäneen voimakkaan laskun jälkeen.

Finanssimarkkinoilla sähkön tulevaisuuden hintanoteeraukset ovat nousseet jyrkästi helmikuun pohjalukemista, mutta ovat vielä viime vuoden alkupuolen tasoa alempana.

Fyysisen sähkön spot-hinnat ovat toukokuussa olleet korkeammalla kuin samaan aikaan kahtena edeltävänä vuonna. Fortumin tiedotteen mukaan hintakehityksen taustalla on öljyn ja päästöoikeuksien hintakehitys sekä Pohjoismaiden hieman normaalia heikompi vesitilanne.

- Finanssimarkkina näyttää nyt selvästi positiivisempia merkkejä kuin vielä muutama kuukausi sitten. Toisaalta reaalitalouden nousu ei vielä näytä olevan käsillä. Sähkön kulutuksen lasku Pohjoismaissa on jatkunut, ja on täysin mahdollista, että vielä kesällä tulee erilaisia tuotantoseisokkeja, jotka laskevat teollista sähkönkulutusta, kertoo viestintäjohtaja Lotta Forssell Fortumin sähköntuotannosta.

Sähkönkulutus Pohjoismaissa laski tammi-huhtikuussa lähes 5 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Teollisuuden sähkönkulutus laski vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 17 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Fortumin energiamarkkinakatsauksessa tarkastellaan polttoaineiden hintakehitystä ja sähkön hintakehitystä pohjoismaissa sekä näihin vaikuttavia taustatekijöitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.