Mainos

Fortum petrasi viime vuodesta, Outokumpu jäi tappiolle

Energiayhtiö Fortum teki odotuksia paremman tuloksen. Yhtiön heinä-syyskuun tulos ennen veroja parani 285 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 242 miljoonaa euroa.

Tulos ylitti uutistoimisto Reutersin haastattelemien analyytikoiden odotukset.

Toimitusjohtaja Tapio Kuulan mukaan yhtiön vuosi on ollut tähän mennessä vakaa ja teollisuustuotanto piristynyt Fortumin tärkeimmillä markkina-alueilla. Sähkönkulutus Pohjoismaissa ja Venäjällä on jatkanut kasvuaan viime vuodesta, ja Venäjän talous elpyy nopeasti taantumasta.

Fortum odottaa, että Pohjoismaissa sähkönkysyntä palautuu parin vuoden takaiselle tasolle vuoteen 2014 mennessä.

Outokummun heinä-syyskuu jäi tappiolle

Teräsyhtiö Outokummun heinä-syyskuun tulos jäi tappiolle, vaikka yhtiön liikevaihto lähes tuplaantui vuotta aiemmasta. Yhtiön mukaan tappio johtuu kausivaihtelun aiheuttamasta toimitusmäärien laskusta.

Outokumpu on yksi maailman suurimmista ruostumattoman teräksen tuottajista. Ruostumatonta terästä käytetään muun muassa kodinkoneiden valmistukseen.

Outokummun mukaan ruostumattoman teräksen markkinat ovat elpyneet vuoden alusta lähtien. Viime vuoteen verrattuna ruostumattoman teräksen kysyntä on kasvanut maailmanlaajuisesti viidenneksen ja Euroopassa kolmanneksen. Yksinomaan Kiinassa kysyntä on kasvanut tänä vuonna kuusi prosenttia.

Outokumpu arvioi osavuosikatsauksessaan, että tulos paranee vuoden viimeisellä neljänneksellä. Outokummun heinä-syyskuun tappio oli 88 miljoonaa euroa eli lähes samalla tasolla kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Yhtiön liikevaihto parani miljardiin euroon viime vuoden vajaasta 600 miljoonasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.