Mainos

Fortum nelinkertaisti asentajien määrän viikonlopuksi

Matalapaine tuo mukanaan puuskaista tuulta, räntää ja vettä. Fortum pyrkii miehistön määrää lisäämällä varautumaan mahdollisten sähkökatkojen korjaukseen.

Energiayhtiö Fortum on nelinkertaistanut asentajiensa määrän viikonlopuksi sähkökatkojen varalta. Syynä on Etelä-, Länsi- ja Lounais-Suomeen ennustetut kovat tuulet.

- Töissä on noin 100 asentajaa. Tarvittaessa lisää saadaan alihankkijoilta, kertoo asiakkuusjohtaja Juha-Pekka Lappalainen.

Se, miten pahaksi tilanne loppujen lopuksi muodostuu, riippuu Lappalaisen mukaan tuuleen suunnasta ja puuskaisuudesta. Erityisen hankala on puuskainen tuuli.

Fortumin ennakkoarvion mukaan viikonlopusta selvitään kuitenkin yksittäisillä kaatuneilla puilla ja oksilla. Korjaustöihin on varattu kuorma-autoja ja moottorisahoja.

- Mitään hirmumyrskyähän ei kuitenkaan ole ennustettu, joten kaivinkoneita ja traktoreita ei vielä ole varattu.

Miehistön määrää lisäämällä pyritään lyhentämään mahdollisia sähkökatkoja.

- Kun miehiä on töissä enemmän, pystymme korjaamaan useampia kohteita samanaikaisesti ja katkokset jäävät lyhyemmiksi.

Lappalaisen mukaan miehistöä lisätään aina tarpeen mukaan.

- Seuraamme säätilannetta omasta keskusvalvomostamme ja hankimme lisää väkeä aina kun näyttää tarpeelliselta.

Fortumin varautumisesta tuuliseen viikonloppuun kertoi ensin Yle.

Lunta luvassa myös Etelä-Suomeen

Suomeen saapunut matalapaine tuo huomisaamuksi mukanaan räntää ja lumisateita todennäköisesti myös aivan etelään. Pohjoisella Itämerellä myrskysi jo tänään, ja myrskytuulen nopeus kohosi yli 21 metriin sekunnissa.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi kertoi, että länsirannikolle matalapaine toi mukanaan puuskaista tuulta, räntää ja vettä. Maa-alueille koko myrskyn voima ei ulottunut.

Iltapäivällä matalapaineen keskus liikkui kello 16:n aikaan pääkaupunkiseudulla kohti itää ja sai aikaan voimakkaita sateita, raekuuroja, räntää ja ukkosta. Maan eteläosassa sateet tulivat aluksi vetenä, muualla pääosin räntänä tai lumena.

Ennusteen mukaan sateet leviävät myös maan pohjoisosiin ja samalla sade muuttuu myös etelässä rännäksi tai lumeksi. Lumi- ja räntäsade vaikeuttaa huomenna ajoittain liikennettä koko maassa. Varsinkin maan pohjoisosassa ja mahdollisesti myös keskiosassa lumisade on paikoin runsasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.