Mainos

Fortum myy Gasum-omistuksensa valtiolle yli 300 miljoonalla

Fortum myy 31 prosentin omistuksensa suomalaisessa maakaasuyhtiö Gasumissa valtiolle. Fortumin osakkeiden kauppahinta on noin 310 miljoonaa euroa.

Fortum ennakoi kirjaavansa kaupasta noin 190 miljoonan euron myyntivoiton, eli noin 0,22 euroa osaketta kohti.

Myös saksalainen E.ON on sopinut myyvänsä 20 prosentin omistuksensa Gasumista valtiolle. Kaupan myötä valtion omistusosuus Gasumissa kasvaa nykyisestä 24 prosentista yhteensä 75 prosenttiin.

Gasum määritellään valtiolla huoltovarmuusnäkökulmasta olennaisen tärkeäksi yhtiöksi. Jos vuoden 2013 valtion talousarviossa todettiin, että valtion on perusteltua ostaa myyntiin tulevia E.ONin tai muiden tahojen omistamia Gasumin osakkeita.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) perustelee Gasumin osakkeiden hankintaa tiedotteessaan sillä, että maakaasun asema Suomen energiahuollossa ja teollisessa käytössä on tärkeä.

Hän sanoo olevansa erittäin tyytyväinen, että valtio pääsee tekemään kestävän ja pitkän aikavälin ratkaisun, jolla vahvistetaan Suomen huoltovarmuutta ja turvataan kilpailukykyisen energian saatavuutta suomalaiselle teollisuudelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.