Mainos

Fortum myi osan Saksan liiketoiminnoistaan

Energiayhtiö Fortum on myynyt energiayhtiö Fortum Energin E.ON Energille. Saksan toimintojen myynti liittyy yhtiön päätökseen keskittyä Pohjoismaihin.

Fortum on myynyt saksalaisen Fortum Energie GmbH:n osakkeet E.ON Energie AG:lle. Kaupan arvo on 545 miljoonaa euroa. Fortum kirjaa myynnistä noin 120 miljoonan euron myyntivoiton.

Kauppaan sisältyvät kaikki Fortum Energie GmbH:n sähkönmyyntitoiminnot ja sähkönjakeluyhtiö Elektrizitätswerk Wesertal GmbH:n liiketoiminnat. Kaupan ulkopuolelle jää lämmön ja sähkön tuotantoon erikoistunut Fortum Kraftwerk Burghausen GmbH. Tämän yhtiön osalta Fortum jatkaa aloittamaansa myyntiprosessia muiden kiinnostuneiden ostajien kanssa.

Saksan liiketoimintojen myynti on Fortumin pohjoismaisen strategian johdonmukainen seuraus. -Olemme hyvin tyytyväisiä toimintaamme Saksassa. Nostimme lyhyessä ajassa vuonna 1999 hankittujen sähköliiketoimintojemme arvoa, ja niiden strateginen merkitys on nyt muille suurempi kuin itsellemme, toimitusjohtaja Mikael Lilius toteaa.

-Viime marraskuussa ilmoitimme myyvämme omaisuuseriä miljardin euron arvosta. Sen jälkeen myytyjen erien arvo on runsaat 1,1 miljardia euroa. Jatkamme edelleen työtä liiketoiminnan keskittämiseksi strategiamme mukaisesti, Lilius lisää.

Fortum Energien liikevaihto vuonna 2001 oli noin 270 miljoonaa euroa. Myytävien yhtiöiden palveluksessa työskentelee yli 600 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.