Mainos

Fortum laskee sähkön hintaa

Fortum laskee pienasiakkaiden sähkön hintaa. Hinnanalennus perustuu markkinahintojen laskuun. Fortumin päätös luo paineen muillekin myyjille seurata perässä.

Monissa kodeissa äimisteltiin viime keväänä sähköyhtiöiden hinnankorotuksia. Nyt on tilanne muuttunut. Nousua seuraa nyt hintojen lasku. Kierroksen avaa tälläkin kertaa Fortum. Taustalla vaikuttaa markkinahintojen halpeneminen, vettä on nyt varastoissa enemmän ja kelit ovat lauhemmat.

- Pohjoismainen sähkömarkkinatilanne on kehittynyt sellaiseen suuntaan, että pohjoismaista edullista vesivoimaa on enemmän tarjolla kuin viime vuonna. Tämä on vaikuttanut myös sitten markkinahinnan laskuun ja nyt tämä heijastuu sitten pienkäyttäjien sähkön hintaan, johtaja Erkki Kari-Koskinen Fortum Marketsilta kertoo.

Sähkön halpenemista on jo osattu odotella. Markkinasähkön hinta on tasoittanut tietä. Fortumin tapauksessa viime kevään korotukset olivat kuitenkin suuremmat kuin tämän kevään hinnan alennukset..

- Hinta laskee 11 prosenttia ja se kohdistuu nyt sitten ns. listahintasopimuksiin, joita meillä on noin 230 000, Kari-Koskinen kertoo.

Kerrostaloasunnossa sähkölasku kevenee reilun euron kuukaudessa. Fortumin omakotitaloasiakkaalla hinta halpenee vajaat kolme euroa.

Runsaasti sähköä kuluttava sähkölämmittäjä hyötyy eniten, vajaat yhdeksän euroa kuussa.

Fortumin sähköstä kotitaloudet ostavat vain pienen osan. Suuret asiakkaat ovat teollisuudessa. Tämän vuoksi pienasiakkaiden hinnantarkistukset eivät hetkauta koko energiajätin tuloslukuja.

- Meillä ei tämän kotitaloussektorin osuus ole kovin suuri, ja tässä suhteessa vaikutukset eivät ole kovin merkittäviä, Kari-Koskinen painottaa.

Suurin sähkön käyttäjä suomessa on teollisuus. Teollisuuden sähkölaskut seuraavat varsin nopeasti markkinasähkön hintamuutoksia.

(MTV3)

(Talousuutiset 03.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.