Mainos

Fortum katsoo E.ONin hankintaa kokonaisuutena

Fortumin talousjohtajan mukaan yhtiön Espoolle E.ONista maksama kauppahinta on järkevä, kun sitä katsotaan kokonaisuutena. Kauppahinta on 107 miljoonaa euroa parempi kuin Fortumin aiempi tarjous.

Energiayhtiö Fortum ei aio korottaa saksalaiselle E.ONille luvattua hintaa Suomen E.ONin enemmistöosuudesta, vaikka Espoo saa omasta osuudestaan tuntuvasti alkuperäistä tarjousta enemmän. Talousjohtaja Juha Laaksosen mukaan hinnasta sovittiin, kun E.ONin kanssa tehtiin aikanaan optiosopimus osakkeiden myynnistä Fortumille.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi eilisiltana kaupungin omistamien Suomen E.Onin osakkeiden myynnin Fortumille, kun Fortum oli korottanut kaupungille tehtyä tarjousta lähes 110 miljoonalla eurolla.

Laaksosen mukaan Fortumissa kauppahinta on järkevä, kun sitä katsotaan kokonaisuutena. Kun mukaan lasketaan saksalaisten osuus Suomen E.ONista, hinta nousee noin 750 miljoonaan euroon. Fortum saa kaupalla tuntuvasti lisää sähköasiakkaita.

Suomen E.ONin osakkeiden hallinnasta on käyty pitkään repivää riitaa. Espoon kaupungilla on runsas kolmannes Suomen E.ONista. Saksalaisilla on 65,5 prosenttia. Espoon omistamien osakkeiden myynnistä päättää kaupunginvaltuusto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.