Mainos

Fortum irtisanoo lähes 40 työntekijää

Sen sijaan suunniteltu asiakaspalvelujen siirtäminen Kuusamosta ja Pudasjärveltä Espooseen on lykätty vuoteen 2008.

Fortumin kiistellyt yt-neuvottelut ovat johtaneet lähes 40 työntekijän irtisanomiseen, kun yhtiö siirtää 55 työpaikkaa Paimiosta ja Kurikasta Espooseen. Sen sijaan suunniteltua asiakaspalvelujen siirtämistä Kuusamosta ja Pudasjärveltä Espooseen on lykätty vuoteen 2008.

Yhtiön mukaan Paimiossa ja Kurikassa 16 asiakaspalvelun työntekijää on tarttunut mahdollisuuteen muuttaa työn perässä Espooseen. Loput on irtisanottu.

Fortum on kertonut tarjoavansa irtisanotuille laajaa erokorvausta ja uudelleensijoittumistukea. Lisäksi lähellä eläkeikää olevien työsopimusta jatketaan siten, että heidän eläkeikänsä täyttyy.

Työpaikkojen siirto tapahtuu ensi huhtikuuhun mennessä. Yhtiön mukaan muutos nostaa asiakaspalvelun tasoa.

Fortum perusteli Kuusamon ja Pudasjärven lykkäyspäätöstä haja-asutusalueiden huolenilmauksilla, joihin yhtiö kertoi suhtautuvansa vakavasti. Fortum selvittää paikallisten viranomaisten kanssa keinoja, joilla yhtiö voisi tukea työllistymistä Kuusamossa ja Pudasjärvellä.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen vetosi tämän kuun alussa Fortumiin, että se harkitsisi keskittämispäätöksiään uudelleen. Valtio on yhtiön enemmistöomistaja.

Yhtiön työntekijät järjestivät elokuussa mielenosoituslakon siirtoja vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.