Mainos

Fortum investoi satoja miljoonia verkkojakeluun

Fortumin johtaja Christian Lundberg arvioi, että investointiohjelman myötä sähkökatkosten kesto voidaan puolittaa vuoteen 2011 mennessä.

Fortum parantaa sähkön verkkojakelua Pohjoismaissa. Viiden vuoden investointiohjelma tulee maksamaan 700 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan ohjelman avulla parannetaan sähkönjakelun luotettavuutta.

Johtaja Christian Lundberg muistuttaa, että Ruotsilla, Suomella ja Norjalla sähkön jakeluverkkojen ikä ja ominaisuudet eroavat toisistaan. Myös parannukset ja tekniset ratkaisut tehdään kunkin maan tarpeiden ja olosuhteiden mukaan.

- Tämän kehitysohjelman avulla voimme puolittaa sähkökatkosten keston nykyisestä vuoteen 2011 mennessä, arvioi Lundberg.

Johtaja Ari Koponen Fortum Sähkönsiirrosta sanoo, että Suomen ja Norjan osuus ohjelmassa on vuosittain noin seitsemän miljoonaa euroa, mutta määrä voi vielä tarkentua.

- Tutkimme vielä perusteellisesti, minkälaisia investointeja kussakin maassa todella tarvitaan. Ruotsissa sähkönjakeluverkko tarvitsee perusteellisempaa uudistamista kuin muissa maissa, koska verkko on siellä vanhentuneempaa.

Koposen mukaan voi olla mahdollista, että naapurimaan verkkoihin menee vuosittain 20-25 miljoonaa ylimääräistä euroa. Koponen korostaa, että kaikki rahasummat ovat vielä auki.

- Investointeihin on varattu melkoisesti rahaa, ja puhumme tässä nyt pitkän tähtäimen ohjelmasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.