Fortum hävittää liha-luujauhon

Kotimaisen liha-luujauhon polttaminen alkaa lähiviikkoina Fortumin voimalaitoksella.

-

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan sopimus liha-luujauhon hävittämisestä syntyi heinäkuussa. Tähän asti nautojen teurastuksessa syntyvä erityinen riskijäte on varastoitu, koska sopiva hävittämistekniikka on puuttunut. Poltettava aines on valmistettu teurasjätteestä, joka on eroteltava teurastuksessa erilleen naudan BSE-taudin ja lampaan scrapie-taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Suomessa on kertynyt riskiainesta noin kahdeksan miljoonaa kiloa vuodessa vuodesta 2000 lähtien. Varastoidun liha-luujauhon polttamisen arvioidaan kestävän pari vuotta.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat