Mainos

Fortum haluaa uuden ydinvoimalan Loviisaan

Energiayhtiö Fortum on jättänyt hakemuksen uuden ydinvoimalaitoksen rakentamiseksi Loviisaan. Yhtiöllä on Loviisan Hästholmenissa jo kaksi reaktoria.

Yhtiö haluaisi aloittaa rakennustyöt vuonna 2013, ja laitos tuottaisi sähköä vuonna 2020. Rakentaminen maksaisi neljästä kuuteen miljardia euroa.

Hakemuksen kuudennesta ydinvoimalasta ovat jättäneet jo aiemmin Fennovoima ja Teollisuuden Voima.

Kumppaniksi toivotaan Helsingin Energiaa

Toimitusjohtaja Mikael Lilius latasi yhtiön tiedotustilaisuudessa tukun perusteita, miksi lupa tulisi antaa juuri Fortumille

Yksi valttikortti on, että Loviisa 3:n yhteydessä voisi tuottaa kaukolämpöä määrän, joka kattaisi huomattavan osan pääkaupunkiseudun tarpeesta. Kun se korvaisi nykyisin kivihiilellä ja maakaasulla tuotettua lämpöä, Suomen hiilidioksidipäästöt vähenisivät peräti neljällä miljoonalla tonnilla eli noin kuudella prosentilla.

Kumppaniksi Fortum toivoo etenkin Helsingin Energiaa, jonka kanssa on Liliuksen mukaan jo keskusteltu asiasta. Tuloksia ei kuitenkaan ole vielä syntynyt. Mukaan voisi tulla myös muita pääkaupunkiseudun kaukolämpötoimijoita.

Pekkarinen: Päätös joulu-helmikuussa

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) kaavailee, että hallitus tekee päätöksen neljästä jätetystä ydinvoimalahakemuksesta aikaisintaan tämän vuoden joulukuussa ja viimeistään ensi vuoden helmikuun puolivälissä.

- Jos hallituksen päätös menee kovin pitkälle, asia äkkiä livahtaa eduskunnan kevätistuntokaudelta 2010 syysistuntokaudelle 2010. Olisi huono asia, jos tämän asian käsittely jäisi vaalien jalkoihin, Pekkarinen sanoi.

Pekkarinen arvioi, että työ- ja elinkeinoministeriöllä on esityksen tekoon kaikki tarvittavat lausunnot syyskuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.