Mainos

Fortum haastaa E.ONin oikeuteen

Energiayhtiö Fortum pitää kiinni oikeudestaan ostaa enemmistöosuus energiayhtiö E.ON Finlandista sen saksalaiselta emoyhtiöltä.

Energiayhtiö Fortum aloittaa oikeustoimet saksalaista energiayhtiötä E.ONia vastaan. Se pitää kiinni oikeudestaan ostaa enemmistöosuus E.ON Finlandista sen saksalaiselta emoyhtiöltä. Kieltäytymiselle ei ole perusteita, Fortum sanoi tiedotteessaan.

Saksalainen energiayhtiö E.ON ilmoitti eilen, ettei se myy enemmistöosuuttaan pohjoismaisessa energiatytäryhtiössään Fortumille. Syynä ovat yhtiön tekemien sopimusten asettamat rajoitukset osakkeiden myynnille.

Fortumin viestintäjohtaja Carola Teir-Lehtinen sanoi kuitenkin aamulla, että yhtiöllä on voimassa oleva sopimus ostaa noin 65,5 prosenttia E.ON Finlandista ja siitä pidetään kiinni.

Teir-Lehtinen kertoi Fortumin saaneen myöhään eilen illalla saksalaisyhtiön ilmoituksen, ettei EON voi sopimuksellisista syistä myydä osuuttaan Suomen EO.Nista Fortumille.

Fortum on tehnyt ostotarjouksen E.ONin omistuksessa olevasta E.ON Finlandista eli entisestä Espoon Sähköstä. Saksalainen emoyhtiö omistaa E.ON Finlandin ruotsalaisen E.ON Nordicin kautta. Fortumin tarjous oli 390 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.01.2005)

(Kauppalehden talousuutiset 25.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.