Forssassa koronaviruksen saanut lapsi ei ollut koulussa tällä viikolla – suljetulla keskuskoululla ei toistaiseksi etäopetuksen suunnitelmia

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Korona pähkinänkuoressa – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta

Forssassa päätettiin keskiviikkoiltana sulkea kaupungin keskuskoulu kahdeksi viikoksi lapsella todetun koronavirustartunnan vuoksi.

Koulun rehtori Jari Marjamäki kertoi STT:lle torstaiaamuna, että tartunnan saanut oppilas ei ole ollut koulussa tällä viikolla, toisin kuin keskiviikkoiltana uutisissa kerrottiin.

Rehtori oli torstaiaamuna matkalla koululle varmistamaan, että jos jotkut oppilaat eivät saaneet tietoa koulun sulkemisesta ja olivat tulossa paikalle, heidät ohjataan takaisin kotiin.

Marjamäen mukaan keskuskoulun johto alkoi varautua oppilaitoksen sulkemisen mahdollisuuteen tiistai-iltana, jolloin tuli tieto kahta oppilasta koskevasta koronatartunnan epäilystä.

Kaksikon isällä oli todettu koronavirus sen jälkeen, kun tämä oli ollut matkalla Itävallassa.

– Toisen lapsen testin tulos oli positiivinen ja toisen negatiivinen, Marjamäki kertoi.

Rehtorin mukaan keskuskoululla ei ole toistaiseksi suunnitelmia etäopetuksen järjestämisestä suljetun koulun oppilaille.

– Etäopetuksen järjestämisen pulmana on se, että oppilaiden koulukirjat ja läppärit ovat suljetulla koululla. Etäopetuksen mahdollisuuttakin harkitaan. En kuitenkaan näe kahden viikon opetustaukoa asiana, joka heikentäisi päättöarviointia (todistusten antamista), Myllymäki lisäsi.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella todettiin keskiviikkona lisäksi kaksi muuta tartuntaa, joista on määrä tiedottaa tarkemmin tänään torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat