Mainos

Forssan Konikalliosta ei päästy sopimukseen

Neuvottelut Forssan Konikallion rauhoittamisesta kariutuivat tänään. Ympäristöministeriön edustajat neuvottelivat maanomistajien kanssa liito-oravan asuinalueena tunnetun Konikallion metsän määräaikaisesta rauhoittamisesta, mutta sopimukseen ei päästy.

Ympäristöministeriö tavoitteli neuvotteluissa sopimusta noin vuoden rauhoitusajasta. Sinä aikana olisi pyritty selvittämään, miten liito-orava voidaan ottaa huomioon metsien käsittelyssä kaikkialla sen elinpiirissä.

Tilanne Konikalliolla oli keskiviikkona edelleen rauhallinen. Hakkuita jo aloittamassa ollut monitoimikone siirrettiin aamulla parinkymmenen kilometrin päähän toiselle hakkuutyömaalle, jota ei nyt ainakaan toistaiseksi keskeytetä.

Luonnonsuojeluaktivisti Jouko Alhainen sanoo tekevänsä nyt kaikkensa, että vastarinta ainakin Konikalliolla loppuisi tähän. Luonto-Liitto ja paikalliset asukkaat pysäyttivät hakkuutyöt alueella myöhään maanantaina maksamalla yksityiselle monitoimikoneen kuljettajalle 500 markkaa tunnilta töiden keskeyttämisestä.
-Jos vastarintaa jatketaan, niin liito-oravaparka joutuu pian kärsimään muuallakin. Yhteiskunta on nyt komeasti epäonnistunut tämän asian hoidossa. Ruusuja en jakelisi kenellekään, sanoo Alhainen.

Hakkuualueen omistavan Forssan Sahan kanssa tekemäänsä herrasmiessopimukseen Alhainen luottaa. Monitoimikone ei tule Konikalliolle, ennen kuin toinen työmaa on valmis.

Yhtiöllä on nyt kuitenkin täydet valtuudet hakata Konikallion viiden hehtaarin metsä, kunhan liito-oravien puut jätetään rauhaan. Ympäristöministeriö kutsuu WWF:n liito-oravatyöryhmän jäsenet sekä ympäristö- ja metsänomistajajärjestöt keskustelemaan liito-oravan kannalta parhaista mahdollisista metsänkäsittelytavoista. Aiheesta aloitetaan tutkimus, jolla tarkennetaan liito-oravan suojelun luonnontieteellisiä perusteita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.