Forssa perii tukia takaisin Atrialta

Forssan kaupunki on näreissään siitä, ettei Atria-konserni ole täyttänyt sitoumustaan säilyttää työpaikat kaupungissa. Kaupunginhallitus päätti tänään periä takaisin rakennustukensa ja pyristellä irti takausvastuistaan.

Sitoumus ajoittuu vuoteen 2003, jolloin Forssa vauhditti Atriaan kuuluvan Liha&Säilykkeen laajennusta. Kaupunki rakensi 250 000 eurolla kuljetusjärjestelmää yli Loimijoen vanhalta tehtaalta uudistiloihin. Lisäksi kaupunki sitoutui antamaan enintään viiden miljoonan euron omavelkaisen takauksen rakennuslainalle.

Tänään kaupunginhallitus päätti periä "hukkaputkikulut" takaisin, kuten Forssan elintarviketyöläisten ammattiosasto oli kirjelmällään vaatinut.

Toisen kerran vasemmisto päihitti porvarit 6-5, kun äänestettiin takausvastuusta irrottautumisesta. Tämän esityksen takana oli myös kaupunginjohtaja Tapani Venho.

Atria ilmoitti maaliskuussa pyrkimyksistään vähentää väkeä Forssassa yli 170 hengestä 80:een. Viimeinen yt-neuvottelu käytiin tiettävästi tänään, mutta ratkaisu julkistetaan vasta myöhemmin.

Liha&Säilyke on toiminut Forssassa 1950-luvulta. Yhtiöllä oli noin 300 työntekijää vielä, kun se siirtyi vuosituhannen vaihteen aikoihin osaksi Atriaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat