Mainos

Formula E:n Suomen kisasta luvassa keskusteluja

Sähköautojen formula E -kilpasarjan ajokki vieraili keskiviikkona Suomessa. Jonain päivänä Formula E -sarjaa saatetaan myös ajaa Suomessa.

Formula E:n ensimmäinen kausi on parhaillaan käynnissä kymmenen osakilpailun mittaisena. Seuraavalla kaudella mukaan halutaan 2-3 osakilpailua lisää.

Logistiikkayritys DHL on mukana formula E -sarjassa perustajayrityksenä. DHL Expressin Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo sanoo, että mahdollisen Suomen osakilpailun tiimoilta on käyty alustavia tunnusteluja.

- Olemme moottoriurheilukansa. Lisäksi Suomi on varmasti yksi maailman eniten ympäristöasioita ajatteleva maa. Olisi luonnollista, että jonain päivänä nähtäisiin Formula E -osakilpailu Helsingissä. Se sopisi tähän ympäristöön, Ervasalo toteaa.

Ensimmäisenä askeleena Formula E -osakilpailun suhteen on selvittää Helsingin kaupungin kiinnostus tapahtuman isännöimiseen.

- Haluamme olla yhteydessä niihin tahoihin, jotka pystyvät viemään asiaa eteenpäin. Hyvin todennäköisesti keskusteluja tullaan käymään. Haluamme kertoa enemmän siitä, mitä se mahdollisesti toisi. Sitä kautta aika nopeasti käy selville, onko kiinnostusta ja mitä reunaehtoja siinä voisi tulla, Ervasalo sanoo MTV Sportille.

Formula E:n Euroopassa ajettavat osakilpailut käydään tällä kaudella Monte Carlossa, Berliinissä ja Lontoossa.

- Sarjassa on pyritty optimoimaan sitä, että kullakin mantereella kisat olisivat melko lähekkäin. Se varmaan edesauttaisi paljon, jos Pietari, Kööpenhamina tai Tukholma olisi myös mukana, Ervasalo puntaroi Helsingin mahdollisuuksia päästä kalenteriin.

Formula E -kisat eivät tarvitse erillisiä moottoriratoja, sillä ne käydään katuradoilla kaupunkien keskustassa. Tämä helpottaisi kisan tuomista Suomeen.

- En näe sitä millään tavalla mahdottomana. Viimeistään silloin, jos siinä olisi suomalainen kuljettaja mukana, Ervasalo arvioi Suomen osakilpailun toteutumista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja