Mainos

Formaatit jylläävät parhaina katseluaikoina

Vaikka formaatteihin perustuvia ohjelmia esitetään suomalaiskanavilla vähän, saavat ne paljon julkisuutta. Näin kertoo tuore tutkimus.

Suomen televisiossa esitetään verrattain vähän kansainvälisiin formaatteihin perustuvia ohjelmia. Formaatit saavat kuitenkin paljon julkisuutta ja niitä esitetään television parhaaseen katseluaikaan. Tiedot selviävät liikenne- ja viestintäministeriön teettämästä Suomalainen televisiotarjonta 2005 -selvityksestä.

Eniten formaattiin perustuvaa tarjontaa on Subtv:llä, 13 prosenttia. Yleisradiossa formaateilla on vähiten jalansijaa, sillä formaattiohjelmaa on alle prosentti tarjonnasta. Nelosella formaatteja on seitsemän ja MTV3:lla kuusi prosenttia ohjelmistosta.

Formaatit muodostavat viidenneksen niin MTV3:n kuin Nelosenkin iltaohjelmistosta ja jopa lähes kolmanneksen Subtv:n prime time -tarjonnasta.

Viime vuonna analogiset ja digitaaliset kanavat lähettivät päivittäin noin sata tuntia televisio-ohjelmaa. Ohjelmatarjontaa hallitsi ulkomainen fiktio, seuraavaksi eniten tarjolla oli ajankohtais- ja asiaohjelmia sekä viihdettä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.