Mainos

Ford ilmoitti jätti-irtisanomisista

Yhtiön tulos oli kuitenkin odotettua parempi.

Amerikkalainen autovalmistaja Ford Motor on ilmoittanut odotetusti 25 000-30 000 työntekijän irtisanomisesta tehtailtaan Yhdysvalloissa. Suljettavia tehtaina on yhteensä 14.

Tehtaat suljetaan vuoteen 2012 mennessä. Laihdutuskuurin tarkoitus on tuottaa yhtiölle 6 miljardin dollarin (4,9 miljardin euron) vuotuiset säästöt. Tavoitteena on nostaa Fordin Yhdysvaltain tehtaat voitolle vuoteen 2008 mennessä.

Suunta on jo kääntynyt, sillä Ford yllätti odotettua paremmalla tuloksella. Yhtiön nettotulos kohosi loka-joulukuussa 19 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Nettovoittoa Yhdysvaltain toiminnoista kertyi 124 miljoonaa dollaria (101 miljoonaa euroa), kun edellisen vuoden vastaavana aikana tulos jäi 104 miljoonaan dollariin. Fordia pitivät yllä konsernin rahoitusyhtiö ja Hertz-autovuokraamoketjun myynti, mutta tuloksen parantumiseen vaikutti myös autotehtaiden tappioiden vähentyminen.

Fordin markkinaosuus Yhdysvalloissa putosi viime vuoden lopussa 17,4 prosenttiin, mikä on alhaisin lukema sitten 1920-luvun lopun. Ford on muiden amerikkalaisvalmistajien tapaan menettänyt markkinaosuuttaan japanilaisille valmistajille.

Konsernin koko vuoden tulos oli 2 miljardia dollaria. Rahoitusyhtiö tuotti 2,5 miljardin voiton ja Hertzistä Ford sai myyntivoittoa yli miljardi dollaria. Pohjois-Amerikan autotehtaat tuottivat 1,6 miljardin tappiot.

Fordin osakkeen kurssi kohosi pörssissä 6 prosenttia tulostietojen julkaisun jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.