Mainos

Forbesit myyvät Fabergé-munat

Amerikkalainen Forbesin perhe toivoo ansaitsevansa yli 70 miljoonaa euroa myymällä maailman laajimman yksityisen kokoelman Fabergén pääsiäismunia. Yhdeksän munan kokoelman keräsi vuonna 1990 kuollut kustannusimperiumin luoja Malcolm Forbes 30 vuoden aikana.

Munat myydään Sothebyn huutokaupassa New Yorkissa huhtikuussa. Perheen mukaan huutokauppapäätös noudattaa Malcolm Forbesin tahtoa, että myös muut keräilijät voisivat nauttia ainutlaatuisen kokoelman ostamisesta ja omistamisesta.

Syynä rahapula?

Liikkeellä on kuitenkin väitteitä, että Fabergen kokoelman myynti johtuu todellisuudessa Forbesien rahapulasta. Lehti-imperiumin keulakuva Forbes-talouslehti on menettänyt puolet mainossivuistaan viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana.

Pietarilainen Fabergé loi 50 pääsiäismunaa vuosien 1885 ja 1916 välillä. Venäjän tsaareilla oli tapana lahjoittaa Fabergén munia puolisoilleen ja äideilleen. Forbesin kokoelman arvokkain esine on tsaari Nikolai II:n vuonna 1897 puolisolleen lahjoittama kruunajaismuna, jonka arvo on lähes 20 miljoonaa euroa.

Maailman suurin Fabergén pääsiäismunien kokoelma on Moskovan Kremlissä, mutta se on kymmenellä munallaan vain yhden esineen verran suurempi kuin Forbesien kokoelma. Britannian kuninkaallisella perheellä on kolme munaa. Kahdeksan munan olinpaikka on tuntematon.

Venäjän oligarkit kiinnostuneita

Forbesin kokoelman myynnin odotetaan houkuttelevan Sothebyn huutokauppaan muun muassa Venäjän huippurikkaita oligarkkeja. Pääsiäismunien lisäksi huutokaupassa on tarjolla 180 muuta Forbeseille kuuluvaa Fabergén esinettä kuten savukekoteloita, valokuvien kehyksiä ja arvokiviä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.