Mainos

Forbes: Turha huutaa, Nokian Android-juna meni jo

Matkapuhelinjätti Nokian vaikea markkinatilanne on ollut viime aikojen kuuma puheenaihe.

Ja keskustelu aiheen ympärillä tulee varmasti jatkumaan kiivaana. Huomenna odotetaan jännityksellä, kun Nokia julkistaa vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen tulostietonsa.

Taloussivusto Forbes kirjoittaa, että tulevaisuuttaan pohtiessaan Nokian ei kannata yrittää löytää menneisyydestään neuvoja.

Sivuston mukaan Nokian on aivan turha analysoida viime vuoden älypuhelinasemaansa ja väittää, että yhtiö voisi jollain "sankaripuhelimella" palata välittömästi samaan tasoon.

- Ne ajat jolloin Nokia hallitsi älypuhelinmaailmaa 100 prosentin osuudella ovat historiaa, todetaan sivustolla.

Nokia valitsi yhteistyökumppanikseen Microsoftin ja Windows Phone -alustan.

Forbesin mukaan Android-juna meni jo ohi. Jos Nokia päättäisi nyt liittyä Googlen Android-leiriin, niin järjestelmää hyödyntävä kilpailukykyinen tuote saataisiin markkinoille vasta vuonna 2013.

Symbian-käyttöjärjestelmää ei ole enää helppo laajentaa entisestään, eikä MeeGo-järjestelmäkään olisi Forbesin mielestä pitkäaikainen ratkaisu.

Nokialla ei Forbesin näkemyksen mukaan ole oikeastaan parempaakaan vaihtoehtoa älypuhelimen käyttöjärjestelmäksi, kuin Windows Phone. Paluu Symbianin tai MeeGon kehittämiseen ei olisi tässä vaiheessa enää järkevää.

Forbesin jutussa kiteytetään, että Nokia ei voi katsoa taakseen.

- Nokia on käyttöjärjestelmävalintansa tehnyt ja yhtiön on toimittava nyt Windows Phonen kanssa riippumatta siitä, mihin tämä tie johtaa.

Nokian tulos julkistetaan huomenna noin klo 13.00. MTV3 seuraa tulosjulkistusta tiiviisti sivuillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.