Forbes: Oprah on maailman vaikutusvaltaisin julkkis

Amerikkalainen talk show -tähti Oprah Winfrey on rankattu jälleen maailman vaikutusvaltaisimmaksi julkkikseksi. Arvostettu Forbes-talouslehti listaa hänet vaikutusvaltaisimpien tähtien ykköspaikalle jo toista vuotta peräkkäin. Kaiken kaikkiaan Oprah on voittanut tittelin jo viidesti.

Julkkisten vaikutusvaltaa listataan heidän tulojensa sekä keräämänsä mediajulkisuuden perusteella. Oprah tienasi viime vuonna 275 miljoonaa dollaria, kun toiseksi vaikutusvaltaisimmaksi listatun golftähti Tiger Woodsin tienestit olivat 115 miljoonaa dollaria.

Listan kolmosen, filmikaunotar Angelina Jolien, 20 miljoonan dollarin tilipussi oli huomattavasti laihempi. Jolie kuitenkin rankattiin korkealle sen vuoksi, että hän on saanut valtavasti julkisuutta. Jolie on nähty otsikoissa paitsi elokuvarooliensa myös yhteiskunnallisen aktiivisuutensa ja kansainvälisten adoptioittensa vuoksi. Jolien puoliso Brad Pitt oli listan kymmenes.

- Jos Jolie olisi tienannut muutaman miljoona dollaria enemmän, olisi hän ollut varmasti listan ykkönen. Hänen saamansa julkisuus oli huomattavasti laajempaa kuin kenenkään muun, sanoo Forbesin kolumnisti Matthew Miller.

Kymmenen vaikutusvaltaisimman julkkiksen listalle kohosivat myös laulaja Beyonce Knowles (4.), jalkapalloilija David Beckham (5.), näyttelijä Johnny Depp (6.), r'n'b-tähti Jay-Z (7.), uudelleen koottu rockbändi The Police (8.) ja Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling (9.).

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat