Foo Fighters tuntee Nokian, Lapin ja nyt myös Mokoman

Viikonvaihteessa Seinäjoen Provinssirockissa esiintynyt Foo Fighters oli Suomessa vasta toista kertaa. Bändin muutaman vuoden takainen vierailu Helsingissäkin oli vain keikka kaljafirman yksityistilaisuudessa. Miten tässä nyt näin on päässyt käymään?

– Älä sitä meiltä kysy. Kysy meidän manageriltamme. Minä voin antaa hänen puhelinnumeronsa, Foo Fightersin rumpali Taylor Hawkins naureskelee.

– Ja jos vakavasti puhutaan, niin me emme todellakaan päätä mitä, missä ja milloin me teemme. Saamme kiertueaikataulut kouriimme ja sillä hyvä.

Foo Fightersin musikantteja tuntui kovasti kiinnostavan, keitä Provinssirockissa on aiempina vuosina esiintynyt. Lista rockmusiikin suuruuksista tuntui yllättävän Hawkinsin.

– Oho. Ja varmaan Elvis ja Beatleskin ovat sitten olleet täällä, hän ehdottaa.

"Mikä? Mö-kö-mä?"

Haastattelun aikana muutaman sadan metrin päässä Provinssirockin saarilavalla elämöi supisuomalainen Mokoma-yhtye.

– Mikä on tuo bändi joka tuolla nyt soittaa? Hawkins kysyy.

No Mokomahan se siellä ryskää.

– Mikä? Mö-kö-mä?

Kyllä, Mokoma.

– Kuulostaa todella hyvältä. Minun pitäisi nyt olla tuolla lavan edessä kuuntelemassa, Hawkins kehuu.

Mokoma ei ole Foo Fightersin ainoa tuttavuus Suomesta. Kitaristi Chris Shiflett on Hanoi Rocksin ja varsinkin Andy McCoyn raivokas fani. Myös Nokian ja Lapin bändi osaa yhdistää Suomeen, kuten myös HIM-yhtyeen.

– HIM on iso juttu, rumpali Hawkins sanoo, mutta Nightwishin nimen kuuleminen ei tunnu soittavan hänen päässään edes käkikelloa.

Hawkinsilla on myös yksi erittäin hyvä suomalainen ystävä.

– Hän on kovempi kaveri kuin kukaan muu. Hän sanoo aina, että 'minua ei kukaan eikä mikään saa hengiltä'. Ja hän perustelee sen sillä, että hän on suomalainen.

(MTV3–STT/Antti Eerola)

Lue myös:

    Uusimmat