Follow Your Instinct -ryhmän visiitti Suomessa: HIFK-fanitusta ja lumivuoria

Kansainvälinen hip hop -ryhmä Follow Your Instinct (FYI) vieraili hiljattain talvisessa Suomessa ja esiintyi ensimmäistä kertaa Sunrise Avenue -bändistä tunnetun Samu Haberin kanssa.

Samu Haber on mukana Follow Your Instinct -ryhmän biisillä No Matter What They Say. Singlen on tuottanut muun muassa Kanye Westin ja 50 Centin kanssa yhteistyötä tehnyt amerikkalainen Just Blaze. Sunnuntaina ryhmä esiintyi ensimmäistä kertaa yhdessä Samun kanssa, paikkana oli KidsRock -konsertti Helsingissä. MTV3.fi haastatteli Euroopan Black Eyed Peasiksikin kutsuttua ryhmää ja Samu Haberia alkuviikosta.

– Kappaleesta tuli hieman rokahtava ja täytyy myöntää, ettei minulla ollut juuri yhteyksiä rokkimaailmaan. Saksassa minulle vihjattiin kuitenkin Sunrise Avenuesta. Tiesin jo jotain bändistä ja heidän hiteistään, mutta sitten vasta huomasin miten hyvin Samun ääni sopisi biisiimme, Follow Your Instinct -ryhmän keulahahmo, saksalais-etiopialainen Addis Mussa kertoo yhteistyön alusta.

Samu puolestaan kertoo olleensa heti vakuuttunut biisistä ja lisäksi tiimin yhteistyö on sujunut hienosti.

Yhteisen esiintymisen myötä amerikkalaiset Viper ja Lionezz olivat ensimmäistä kertaa Suomessa ja Addis on käynyt maassamme vain kerran kesäaikaan. Talvinen Suomi toikin porukalle omat haasteensa.

– Minulla on ollut eniten ongelmia, koska en pidä kylmästä ja asun Floridan lämmössä. Meidän oli tarkoitus vielä keikan jälkeen lähteä käymään jossain, mutta sitten vain totesin, että en lähde tuonne palelemaan näissä vaatteissa, ryhmän naiskaunotar Lionezz kertoo.

– New Yorkissa asuessani totuin kyllä jonkun verran kylmyyteen, mutta aurinkoisen Floridan jälkeen tämä oli kyllä aika viileää, myös Viper myöntää.

Viper innostuukin kertomaan seikkailustaan Helsingin suurella "lumivuorella", kunnes Samu keskeyttää tarinan.

– Niin siis kyseessä oli ihan vain keskustassa ollut lumikasa, ei mikään vuori, Samu nauraa.

– Minulle se oli todella korkea, selvisimme siitä, Viper nauraa.

FYI oli käynyt kuitenkin suomalaisessa ravintolassa illallisella. Lionezz kertoo tykänneensä lihapullista ja muusista ja Viper oli rohkeasti syönyt muikkuja.

– Kaikki ovat olleet hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Kohteliaita ja rentoja tyyppejä Suomessa. Ymmärrän, että jos säätä ei lasketa, niin täällä on ihana asua, Addis vitsailee.

Kovana HIFK-fanina tunnettu Haber on onnistunut myös saamaan joukkueelle lisää kannattajia, sillä Viper toteaa olevansa nyt HIFK-fani.

– Viperin fanitus on jo paljon, joukkue ei ole ihan niin suosittu Amerikassa, Samu nauraa.

Lopuksi Haber lupaakin vielä joku päivä viedä koko porukan mökilleen nauttimaan suomalaisesta kesästä.

Follow Your Instinct työstää parhaillaan tulevaa debyyttialbumiaan Animal Kingdom.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat