Mainos

Föhntuuli lämmittää ensi viikolla – joko 10 astetta rikki?

Ensi viikkokin näyttää keväiseltä. Vaikka öisin käydään yhä pakkasella, voi päivälämpötila hätyytellä jo kymmentä astetta osassa maata.

Tänä viikonloppuna lauantaina Suomen ylittää kevätmyräkkä tuulineen ja sateineen. Sunnuntai on laajalti aurinkoinen, mutta yhä tuulinen päivä.

Ensi viikolla Pohjois-Suomen yli kulkee sadealueita.

– Niiden jälkipuolella ilma virtaa meille Norjan vuoriston yli, lämpenee ja kuivahtaa. Viikko onkin selvästi keskimääräistä lämpimämpi ja aurinkoisempi. Öisin on kuitenkin yhä pakkasta, useana yönä etelässäkin, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Maanantaina pohjoisessa on vähän plusasteita, maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat ovat noin viidessä asteessa. Etelä- ja Keski-Suomen yllä on pilvialue ja sateetkin ovat mahdollisia.

Tiistai on aurinkoinen päivä. Pohjoisessa ollaan lähellä nollaa, etelässä viiden asteen molemmin puolin.

– Keskiviikon seutuvilla Pohjois-Suomen yli kulkee sadealue ja sen jälkipuolella lämpenee. Länsi-Lapissa lämpötila voi kohota viiden ja kymmenen asteen välille, Länsi-Suomen sisämaassa jo lähelle kymmentä astetta. Samantyyppinen tilanne toistuu torstain-perjantain vaiheilla, sanoo Pekka Pouta.

Ensi viikon viikonlopun aikana Suomi näyttää joutuvan laajemman matalapaineen vaikutuspiiriin.

– Se on sopusoinnussa uuden kuukausiennusteen kanssa. Loppukuu näyttää enää vähän keskimääräistä lämpimämmältä. Samalla sää muuttuu keskimääräistä pilvisemmäksi ja sateisemmaksi, toteaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta ensi viikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.