Focus nousi lokakuussa Corollan ohi

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan lokakuussa ensirekisteröitiin yhteensä 11 237 uutta henkilöautoa, mikä oli 0,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Fordin uusi Focus-malli nousi viime kuussa Suomen suosituimmaksi autoksi ohi myyntitilastoja tavallisesti hallitsevan Toyota Corollan. Focuksia myytiin 499 kappaletta, kun Corollaa meni kaupaksi 441 autoa. Myös Volkswagen Golf nousi hengittämään Corollan niskaan 423 auton myynnillään.

Koko alkuvuoden tilastossa Corolla piti kuitenkin edelleen selvästi ykkössijansa 6,6 prosentin markkinaosuudellaan, mutta lokakuun 3,9 prosentin markkinaosuus osoitti selvää laskua. Focus ja Golf olivat alkuvuoden myynnissä likimain tasoissa 4,2 prosentin markkinaosuudella.

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan lokakuussa ensirekisteröitiin yhteensä 11 237 uutta henkilöautoa, mikä oli 0,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Koko vuoden myynti oli 4,6 prosentin kasvuvauhdissa, kun rekisteröintien määrä nousi 132 406 kappaleeseen.

Sen sijaan paketti-, kuorma- ja linja-autojen ensirekisteröinnit vähenivät. Kaikkiaan uusia autoja rekisteröitiin lokakuussa 12 748 kappaletta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat