Focaccia

4 annosta

  • Ainekset:
  • 1/2 kg vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 25 g hiivaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
  • oliiviöljyä
  • tuoretta rosmariinia
  • isokiteistä Maldon-suolaa

Valmistusohje:

Murenna hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Lisää vettä ja jauhoja niin, että taikina on hyvin pehmeää. Jätä viidennes jauhoista ja vedestä käyttämättä. Anna taikinan kohota niin kauan, että se hyvinkin kaksinkertaistuu. Lisää suola, sokeri, loput vedestä ja jauhot. Vaivaa taikina. Lisää vielä öljy ja anna taikinan olla puolisen tuntia peitettynä.

Kauli taikina tasaiseksi levyksi oliiviöljyllä voideltuun syvään uunivuokaan. Painele sormilla koloja, ripottele päälle rosmariinia ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voitele vielä oliiviöljyllä ja ripottele päälle Maldon-suolaa. Tarjoile lämpimänä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja