Mainos

Focaccia

4 annosta

  • Ainekset:
  • 1/2 kg vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 25 g hiivaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
  • oliiviöljyä
  • tuoretta rosmariinia
  • isokiteistä Maldon-suolaa

Valmistusohje:

Murenna hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Lisää vettä ja jauhoja niin, että taikina on hyvin pehmeää. Jätä viidennes jauhoista ja vedestä käyttämättä. Anna taikinan kohota niin kauan, että se hyvinkin kaksinkertaistuu. Lisää suola, sokeri, loput vedestä ja jauhot. Vaivaa taikina. Lisää vielä öljy ja anna taikinan olla puolisen tuntia peitettynä.

Kauli taikina tasaiseksi levyksi oliiviöljyllä voideltuun syvään uunivuokaan. Painele sormilla koloja, ripottele päälle rosmariinia ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voitele vielä oliiviöljyllä ja ripottele päälle Maldon-suolaa. Tarjoile lämpimänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.