Mainos

Flying Finniä epäillään rahojen piilottamisesta

Poliisin mukaan konkurssiin menneen Flying Finn -halpalentoyhtiön varoja on siirretty muille yrityksille. Eri rikoksista epäillään yhteensä seitsemää ihmistä.

Keskusrikospoliisi epäilee ylivelkaantuneen halpalentoyhtiö Flying Finnin Oy:n konkurssiin liittyneen useita rikoksia.

KRP:n mukaan yhtiön kirjanpidosta vastuussa olevia henkilöitä on syytä epäillä törkeästä kirjanpitorikoksesta. Lisäksi yhden henkilön epäillään syyllistyneen törkeään petokseen.

Poliisi epäilee myös, että eräät merkintöjä tehneet osakkeenomistajat on erehdyttämällä saatettu eriarvoiseen asemaan muihin osakkeenomistajiin nähden. Lisäksi kahta epäiltynä kuulusteltua henkilöä epäillään muista talousrikoksista.

Kaikkiaan Keskusrikospoliisin Turun yksikköllä on jutussa rikoksista epäiltynä seitsemän henkilöä.

Poliisi epäilee esitutkinnan ja erikoistarkastuksen perusteella, että Flying Finn Oy:n olisi siirtänyt merkittäviä määriä arvonlisäveropalautuksena saatuja varoja ensin erään yhtiön asiakasvaraintilille ja sieltä edelleen eri yritysten ja henkilöiden haltuun. Siirtohelkellä yhtiö oli maksukyvytön ja huomattavasti ylivelkainen.

KRP:n arvion mukaan yrityksestä on siirretty pois noin 285 000 euroa.

Poliisin mukaan on syytä epäillä, että varainsiirtojen tosiasiallisena tarkoituksena on ollut huomattavan, yhtiön liiketoimintaan kuulumattoman henkilökohtaisen taloudellisen hyödyn tavoittelu ja eräiden maksujen osalta tiettyjen velkojien suosiminen yhtiön muiden lukuisten velkojien kustannuksella.

Flying Finn Oy:n konkurssipesään on ilmeisesti jäänyt jopa 26 000 velkojaa.

Keskusrikospoliisin Turun yksikkö kuulusteli tutkinnan aikana yli 30 henkilöä. Pidätettyinä on ollut kolme henkilöä, joista yksi on ollut vangittuna. Jutun esitutkintapöytäkirjat siirtyvät syyteharkintaan huomenna.

Lentoyhtiön kuuluisin sijoittaja oli Juha Kankkunen, joka omisti yhtiöstä alle 10 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.