Flying Finn välttää konkurssin?

Flying Finn neuvottelee yhä kriisirahoituksesta. Yhtiö pyrkii välttämään konkurssin ja jatkamaan toimintaansa yrityssaneerausmenettelyn puitteissa.

Vantaan käräjäoikeus jatkaa Flying Finn -lentoyhtiön yrityssaneerausmenettelyä. Tärkeimmille velkojille lähetettiin tänään lausuntopyyntö, johon odotetaan 6. helmikuuta mennessä heidän vastaustaan siihen, voidaanko varsinainen yrityssaneeraus aloittaa.

Käräjätuomari Paula Koski vahvisti, että velkojista lentokoneitten vuokraajat hakevat Flying Finniä konkurssiin.

-Heidän hakemuksena on tullut meille, mutta se odottaa vielä aikaansa. Yrityssaneeraus menee aina velkojan konkurssihakemuksen edelle.

Flying Finn on antanut käräjäoikeudelle tarvittavat lisäselvitykset ja se on samalla ilmoittanut haluavansa jatkaa yrityssaneerausta.

-Siitä päätellen he ovat saaneet rahoituksen kuntoon, arvioi Koski.

Joka tapauksessa asia ratkeaa pikaisesti, helmikuun aikana. Mikäli yrityssaneerauksen ei ryhdytä, on sitten vuoro käsitellä velkojien konkurssihakemusta. Silloin on toki Kosken mukaan todennäköistä, että myös Flying Finn vetää asiasta tuolloin oikeat johtopäätökset.

Toimitusjohtaja Peter Seveliuksen mukaan yhtiö tarvitsisi ulkopuolisilta sijoittajilta 2,5 miljoonaa euroa.

Flying Finn on toistaiseksi keskeyttänyt kaikki lentonsa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 28.01.2004).

(Seitsemän uutiset 28.01.2004).

Lentoyhtiöihin perehtynyt Helsingin kauppakorkeakoulun professori Hannu Seristö sanoo halpalentotoiminnan olevan riskialtista bisnestä niin Suomessa kuin maailmalla.
(Huomenta Suomi 29.01.2004)

Lue myös:

    Uusimmat