Mainos

Flybe lupaa kotimaan lentoja jopa 30 eurolla

Finnairin ja Flyben kauppa halventanee lentolippujen hintoja tuntuvasti.

Flyben kaupallisen johtajan Mike Rutterin mielestä kotimaan lennot saadaan kannattaviksi siten, että lentojen palvelutaso pysyy ennallaan ja hinnat ovat alhaisia. Rutterin mukaan kaupan toteutuessa yhdensuuntaisia lippuja voi saada syksyllä jopa 30 eurolla.

– Aiomme tarjota suomalaisille lippuja hyvään, alhaiseen hintaan, eli noin 29-39 eurolla. Strategiamme toimii myös Iso-Britanniassa, ja uskon, että se toimii myös täällä, Rutter sanoi päivällä Flyben ja Finnairin tiedotustilaisuuden jälkeen.

Finnair ja brittiyhtiö Flybe kertoivat tänään ostavansa kotimaan reittejä operoivan Finncomm Airlinesin. Mikäli kauppa saa kilpailuviranomaisten luvan, uuden yrityksen nimeksi tulee Flybe Nordic.

Tavoite: Baltian ja Pohjoismaiden suurin

Finnair ilmoitti ostavansa osan Finncommin osakkeista jo viime syyskuussa, kun latvialainen lehtoyhtiö AirBaltic oli havitellut Finncommia.

Kaupassa Finnair ja Flybe ostavat Finncommin lentopalveluyhtiön Finncomm Airlinesin lisäksi myös osakkeita kahdesta muusta Finncommin yhtiöstä, jotka tarjoavat huolto- ja koulutuspalveluita.

Kaupallaan Finnair pystyy kilpailemaan muun muassa halpalentoyhtiö Norwegianin kanssa kotimaan, pohjoismaiden ja Baltian lennoissa. Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen mukaan yhtiön tavoitteena on olla koko alueen suurin lentoyhtiö.

– Se on osittain vastaus tähän kiristyneeseen kilpailutilanteeseen. Flybe Nordic, entinen Finncomm, pystyy lentämään erittäin kustannustehokkaasti, mutta samalla se on myös vastaus siihen, että pyrimme laajentamaan ja vahvistamaan toimintaamme koko ajan ja tällä tavalla täydentämään strategiaamme, sanoo Vehviläinen.

Seinäjoelta Shanghaihin

Vehviläinen sanoo, että kauppa tukee myös Finnairin Aasian-strategiaa. Pohjoismaiden ja kotimaan sisäiset verkostot tukevat lentoja maakunnista Aasiaan ja muualle Eurooppaan.

– Kyseessä ei ole enää pelkästään se, miten lennämme Seinäjoelta Helsinkiin. Nyt puhumme siitä, miten pääsemme Seinäjoelta Pariisiin tai Seinäjoelta Shanghaihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.