Mainos

Floridan aselaki herättää kysymyksiä itsepuolustuksesta

Floridassa uusi laki antaa oikeuden tappaa itsepuolustukseksi. Hyökkäyksen kohteeksi joutunut saa surmata hyökkääjän ilman, että yrittää ensin paeta vaaratilanteesta.

Floridassa tällä viikolla hyväksytty, tappamisen itsepuolustuksena hyväksyvä laki on käynnistämässä keskustelua useissa Yhdysvaltain osavaltioissa. Vaikutusvaltainen aseenomistajien järjestö NRA aikoo kampanjoida eri puolilla maata aselakien höllentämiseksi.

Poliittinen ilmapiiri Yhdysvalloissa on suotuisa lainmuutosten kannalta, sillä republikaaneilla on enemmän päätösvaltaa kuin vuosikymmeniin tätä ennen.

Floridan osavaltion senaatti hyväksyi lain eilen yksimielisesti ja edustajainhuone selvin luvuin 94-20.

Floridassa on jo tähän mennessä saanut puolustaa kotiaan tai työpaikkaansa aseellisesti hyökkääjää vastaan. Presidentti George Bushin veljen kuvernööri Jeb Bushin allekirjoittama uusi laki menee pidemmälle, sillä se antaa ihmisille mahdollisuuden surmata hyökkääjä yrittämättä ensin paeta vaarallisesta tilanteesta.

-Henkilöllä on oikeus puolustautua vastaamalla hyökkäykseen voimalla - kuolettava voima mukaan lukien, mikäli se on välttämätöntä oman kuoleman tai vakavan ruumiinvamman välttämiseksi, uudessa laissa sanotaan.

"Libanon turvallisempi kuin Florida"

Vastustajat pelkäävät, että laki johtaa villin lännen meininkiin, jossa ammutaan ensin ja kysytään vasta sitten. Floridalaisen Sun-Sentinel-lehden kolumnisti arvelee elokuvakielellä, että floridalaiset ovat löytämässä "sisäisen likaisen Harrynsa".

St. Petersburg Timesin kolumnisti vitsaili, että vastaisuudessa Libanon voi olla turvallisempi paikka kuin Florida.

Lain kannattajat pitävät pelkoa riitojen selvittämisestä ampumalla liioitteluna. Yksi äänekkäimmistä lain kannattajista on ollut republikaanipoliitikko Charlie Christ, jota veikataan Bushin seuraajaksi osavaltion kuvernöörinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.