Mainos

Florida säästynee Floydin raivolta

Floridan itärannikko näyttää säästyneen hirmumyrsky Floydin pahimmalta raivolta. Floridan ranta-alueet ovat kärsineet aineellisia vahinkoja ja sähköt ovat poikki monin paikoin, mutta vakavilta vahingoilta säästyttiin.

Myrskyä pakoon määrätyt asukkaat eivät saa kuitenkaan vielä palata takaisin evakuointialueelle. Hirmumyrskyn tuloa seurataan nyt huolestuneena pohjoisempana, sillä Floydin ennakoidaan iskeytyvän rannikolle Etelä-ja Pohjois-Carolinan raja-alueella huomisaamun aikana. Itärannikkoa pohjoiseen suuntaavan myrskyn tieltä tyhjennetään lisää alueita. Virginian kuvernööri on julistanut osavaltion hätätilaan ja rantoja on alettu evakuoida. Myrskyn tuloa seurataan tarkkaan myös Marylandissa ja Pennsylvaniassa, sillä Floydin reitti kulkee ennusteiden mukaan niiden alueiden läpi.

Myrskyvaroituksia on voimassa koko itärannikon pituudelta. Floydin pelätään aiheuttavan pahaa tuhoa myös sisämaassa, luvassa on vakavia paikallisia tulvia, sillä sadetta saadaan paikoin kymmeniä senttejä myrskykeskuksen liikkuessa eteenpäin. Hirmumyrsky on synnyttänyt myös lukuisia tornadoja rannikkoalueella. Floydin aiheuttamat rankkasateet ovat jo alkaneet Marylandissa ja Delawaressa. Myrskyn reitillä on myös sellaisia suurkaupunkeja, kuten Philadelphia, Boston ja New York. Vaikutusten uskotaan tuntuvan loppuviikon aikana niinkin pohjoisessa kuin Mainen osavaltiossa.

Hirmumyrsky Floyd on erittäin voimakas hurrikaani, sen tuulet puhaltavat parhaillaan noin 215 kilometriä tunnissa, myrsky on myös kooltaan harvinaisen suuri ja sen vaikutukset ulottuvat erittäin laajalle alueelle.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.