Mainos

Flores: Ehdokkuus ei ollut helppo päätös

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores haluaa jatkaa omia töitään, vaikka Haavisto valittaisiin presidentiksi.

Flores sanoi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, että hän aikoo arvioida työuraansa vasta toisen vaalipäivän jälkeen.

– Ainakin haluan jatkaa omia töitäni ja yritän elää sillä tavalla omaa elämääni. Tiedän, että presidentin puolisona oleminen on tärkeä työ ja totta kai on tärkeää olla mukana myös Pekan työssä, mutta presidentti on se tärkeä henkilö, ei puoliso. En ole miettinyt paljon asiaa vielä, joten katsotaan ensi viikolla.

Presidentin puolison rooli on usein näkyvä suomalaisessa yhteiskunnassa ja valtiovierailuilla. Rooli on mietityttänyt jo Floresia.

– Jos presidenttipari on kutsunut vierailulle esimerkiksi ulkomaille, niin lähden mukaan, mutta jos ei kutsu, niin en lähde. Olen silloin töissä tai teen jotain muuta.

Antonio Flores ei ole miettinyt tilanteita, missä presidentin puolisoa pyydetään mahdollisesti yksin edustamaan eri tilaisuuksiin.

– Onko sellainen mahdollista, että lähden yksin edustamaan? En oikeasti tiedä sitä, emmekä ole vielä keskustelleet näistä, Flores naurahti Huomenta Suomen haastattelussa.

Haaviston presidenttiehdokkuutta piti miettiä

Pekka Haaviston asettuminen ehdolle presidentinvaaleissa oli Antonio Floresille kaksijakoinen paikka.

– Oli se vähän vaikea juttu. Pekka tuli kotiin ja kysyi, kerronko hyvät vai huonot uutiset. Sanoin, että hyvät ensimmäiseksi. Vastauksena oli, että olen presidenttiehdokas, haluatko, että lähden mukaan? Sen jälkeen sitten kysyin, mitkä ovat ne huonot uutiset. Pekka vastasi, että minun pitäisi olla mukana, Flores kertoo.

Flores mietti puolisonsa uutista pari tuntia.

– Mietin asiaa vähän läpi, mutta sitten ajattelin, että antaa mennä, Antonio Flores muistelee hymyillen.

Antonio Floresin mukaan vaikeinta on ollut julkisuudessa pyörinyt homokeskustelu.

– Homojutusta on nyt puhuttu jatkuvasti. On sanottu, että Pekka Haavisto on homoehdokas, ei hän pääse presidentiksi. Nyt olemme kuitenkin tässä vaiheessa. Pääsimme toiselle kierrokselle ja kyllä me vielä pärjäämme viikon, Flores pohtii.

Pekka Haaviston eteneminen toiselle kierrokselle yllätti myös kotijoukoissa.

– Totta kai se yllätti aika paljon. Mietin kampanjan aluksi, että tämä on vaikeaa, mutta pari kuukautta jälkeenpäin huomaan, että tämä ei ollut niin vaikeaa.

Presidenttiehdokkuus on muuttanut Floresin ja Haaviston elämää.

– Elämä on muuttunut aika paljonkin. Kadulla ihmiset tulevat tervehtimään ja sanomaan onnea ja tsemppiä. Se on tosi hienoa ja positiivista. Kävi miten kävi, niin Pekka on tehnyt hyvin töitä ja olen hänestä todella ylpeä, Flores sanoo.

Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukion ajatuksia kuullaan loppuviikolla Huomenta Suomessa.

(MTV3)

Katso presidenttiehdokas Pekka Haaviston puolison Antonio Floresin haastattelu: (Huomenta Suomi 31.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.