Mainos

Flocke-karhu villitsi Saksan

Flocke-kuume on vallannut Saksan, kun pikkukarhu valmistautuu debyyttiinsä parrasvaloissa.

4-kuukautista Flockea eli Lumihiutaletta on pidetty viime kuukaudet medialta suojassa. Nürnbergin eläintarhan hoitajat ovat huolella keskittyneet pikkupennun hoitoon, koska sen ennuste ei ollut hyvä. Nalleraasu jouduttiin pelastamaan sen oman emon kynsistä.

Eläinsuojelijat ovat arvostelleet eläintarhan päätöstä kutsua sadoittain journalisteja pikkukarhua tapaamaan. Eläinaktivistien mukaan valtavat ihmismäärä aiheuttaa karhuille stressiä.

Myös Flocken ympärille syntyneellä rihkamakulttuurilla rahastaminen on saanut suojelijoilta sapiskaa.

Nürnbergin pormestari Horst Förther painottaa Flocken symbolista merkitystä. Pikkukarhu voi toimia ilmastonmuutoksen vastaisen kampanjan mannekiinina ja omalta osaltaan auttaa ihmisiä ymmärtämään ilmastokysymyksen vakavuutta.

- Luonnon villiä jääkarhukantaa ei niinkään uhkaa metsästys tai ihmisen suoranainen toiminta, vaan epäsuorat uhat kuten ilmastonmuutos, painottaa myös eläintarhan johtaja Dag Encke.

Saksassa on varsinainen jääkarhubuumi. Berliinin eläintarhan Knutista tuli maailmankuulu julkkis sen jälkeen, kun hoitajat kasvattivat emonsa hylkäämän pennun ruokkimalla sitä tuttipullolla. Nyt Knut on kuitenkin jo yli puolitoistavuotias vaarallinen peto.

Toissapäivänä Knutin uutisoitiin kalastaneensa häkkiään ympäröivästä lammesta siinä uineet karpit. Knut käpälöi karpit näppärästi lammesta, pallotteli niillä hetken ja jätti ne sitten kuolemaan ympäri aitaustaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.