Mainos

Flextronics lakkauttaa Oulaisten tehtaansa

Tehtaan lakkauttamista perustellaan tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä

Elektroniikan sopimusvalmistaja Flextronics sulkee Oulaisissa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan tehtaansa. Tehtaan tuotanto päättyy toukokuun loppuun mennessä.

Työntekijöiden pääluottamusmiehen Mauri Niemen mukaan Flextronics irtisanoo alasajon vuoksi Oulaisten tehtaalta 37 työntekijää ja kaksi toimihenkilöä. Lisäksi neljä työntekijää on irtisanoutunut itse sekä yhden toimihenkilön ja yhden työntekijän määräaikainen työsuhde päättyy.

Niemi kertoo, että 24 Oulaisten tehtaan työntekijää on siirtynyt jo aiemmin yrityksen Sievin tehtaalle töihin. Loput tehtaan väestä eli 19 työntekijää ja kaksi toimihenkilöä siirtyvät Sieviin runsaan 50 kilometrin päähän kevään aikana.

Niemen mukaan tehtaan lakkauttamista perustellaan tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä.

Flextronics on kaavaillut Oulaisten tehtaan alasajoa ennenkin. Yritys ilmoitti vuoden 2004 syksyllä sulkevansa tehtaan. Mauri Niemen mukaan tehtaan tilauskanta kasvoi kuitenkin niin, että työt saivat jatkua.

Työntekijät saivat tiedon irtisanomisista tänään.

- Henki on täällä helpottunut. Tämä on ollut puolitoista vuotta juupas-eipäs meininkiä. Nyt se on käyty loppuun. Tämä oli odotettavissa, nyt voi vähän hengähtää, Mauri Niemi kuvailee työntekijöiden tuntemuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.