Mainos

Flextronics aikoo irtisanoa 200 työntekijää

Flextronicsin suunnittelemat irtisanomiset vähentäisivät työntekijöiden määrän kolmannekseen nykyisestä. Yhtiö keskittää matkapuhelintoimintansa vastedes Aasiaan.

Matkapuhelinten sopimussuunnittelija Flextronics ODM Finland Oy suunnittelee irtisanovansa noin 200 työntekijää Oulun ja Kuopion toimipisteistään. Yhtiö ilmoitti aloittavansa ensi viikolla yt-neuvottelut, joiden arvioidaan kestävän syyskuun puoleenväliin saakka.

Yhtiön varatoimitusjohtajan Vesa Vähämöttösen mukaan yt-neuvotteluissa ei keskustella lomautuksista, vaan neuvottelupöytään on tuotu suoraan 190-210 henkilöä koskeva irtisanomisesitys.

-Meillä on projektitilanne olennaisesti heikentynyt samalla, kun markkinoilla on tapahtunut isoja muutoksia. On syntynyt yhteenliittymiä ja toisaalta joitakin pelureita on jättäytynyt pois, hän perustelee.

Oulun ja Kuopion toimipisteissä on tällä haavaa 320 työntekijää. Käytännössä irtisanomiset koskevat lähinnä Oulun työntekijöitä, sillä Kuopiossa yhtiö työllistää vain muutamia ihmisiä.

Flextronics ODM Finland Oy kuuluu matkapuhelinten sopimussuunnittelija Mobile Communications Divisioonaan, joka puolestaan kuuluu kansainvälisen elektroniikan sopimussuunnittelijaan ja -valmistajaan Flextronicsiin.

Mobile Communications Divisioonan organisaatiota ollaan Vähämöttösen mukaan paraikaa järjestelemässä uudelleen. Yhtiöllä on toimipisteitä Suomen lisäksi Kiinassa, Koreassa ja Singaporessa. Vähämöttönen kertoo, että Flextronics ODM Finland Oy aikookin vastaisuudessa painottaa tuotantoaan Aasiaan suuntaan.

-Uudet projektit toteutetaan enenevässä määrin Aasiasta. Suomen toimintojen rooli muuttuu sen tyyppiseksi, että me keskitymme vähän pienemmällä porukalla esikehitys- ja esitutkimusprojekteihin. Niitä sitten jatkojalostetaan Aasian toimipisteissä, varatoimitusjohtaja selittää kuviota.

Hän arvelee, että toiminnan painopisteen muuttuminen tapahtuu syksyn ja loppuvuoden aikana.

Työntekijät tyrmistyneitä toimenpiteiden laajuudesta

Tieto irtisanomisista otettiin Oulun tehtaalla vastaan tyrmistyneinä. Tehtaalla osattiin ounastella jonkinlaisia muutoksia, mutta toimenpiteiden rankkuus veti mielet hiljaisiksi.

-Irtisanomisten laajuus yllätti kaikki. Kukaan ei odottanut kahden kolmasosan väen irtisanomisia, kukaan ei osannut odottaa maailmanlaajuisia uudelleenjärjestelyjä, työntekijöiden varapääluottamusmies Janne Hämeenaho kuvailee.

-Tässä on kyse pysyvästä suunnittelun ja tuotannon siirtämisestä Aasiaan. Sieltä päin voitetaan näköjään näitä tarjouskilpailuja, hän sanoo apeana.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden Talousuutiset 27.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.