Mainos

Flamencoviikko käyntiin Tampereella

Tampereella alkaneen flamencoviikon tämän vuoden huippunimiä ovat tanssija Israel Galvan ja laulaja Juan Cortes eli Duquende. Flamencon harrastajat ovat jo pitkään odottaneet nuoren laulajapolven eliittiin kuuluvan Duquenden Suomen-vierailua.

Israel Galvan vetää viikon mittaan tanssikurssia edistyneille flamencon harrastajille.
-Kurssilaisten taso on yllättävän hyvä. Harjoitukset eivät silti saa olla liian vaikeita, koska tarkoitus on nauttia tanssista ja musiikista, Israel Galvan pohti ensimmäisen tanssitunnin jälkeen.

Tänä vuonna flamencoviikon kaikilla kursseilla on espanjalainen opettaja. Sonia Sanchez ja hänen säestäjänsä basisti Joan Rectoret olivat viime vuonna flamencoviikon esiintyjiä, nyt he pitävät perus- ja keskitason tanssikursseja.

Vaikka flamencon suuret taitajat ovat kasvaneet flamencon ympäröiminä, vakuuttavat osaajat, ettei flamencossa välttämättä tarvita andalusialaisia geenejä. Esimerkiksi Japanissa on satoj flamencokouluja.

-Osa japanilaisista flamencon harrastajista on ottanut espanjalaisen lempinimen, opiskelee kieltä ja pukeutuu tyylin mukaisesti, siis elää flamencoa. Flamencoa on elettävä, sitä ei voi vain opiskella salilla muutaman tunnin viikossa, kitaristi El Bolita (Jose Quevedo), pohtii.

Sen, että laatu-flamencoa syntyy myös Espanjan ulkopuolella, todistaa torstaina Agua-esitys, jossa on mukana suomalaista, hollantilaista ja ranskalaista osaamista.
-Agua ei perustu yksilösuorituksiin, vaan ryhmän kokonaisuuteen. Tarinaa ei ole, vaan esitys virtaa, kuvailee Juha Leino.

Flamencoviikko päättyy lauantai-iltana Israel Galvanin ryhmän esitykseen Tullikamarin Pakkahuoneella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.